Naslovna Politika Sednica Skupštine opštine Negotin 18. marta

Sednica Skupštine opštine Negotin 18. marta

446
0

Predsednik Skupštine opštine Negotin, mr Milan Uruković zakazao je za ponedeljak, 18. mart sednicu lokalnog parlamenta.


Na dnevnom redu 23. redovnog zasedanja Skupštine opštine Negotin našle su se brojne tačke iz domena rada lokalne samouprave.

Odbornici će najpre razmatrati predlog odluke o izboru člana Opštinskog veća, kao i više tačaka o izveštajima o radu i finansijskom poslovanju ustanova i organizacija čiji je osnivač lokalna samouprava. Reč je o izveštajima iz 2023. Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, Doma kulture “Stevan Mokranjac”, Istorijskog arhiva Negotin, Muzeja Krajine, Turističke organizacije opštine Negotin i Centra za socijalni rad.

Odbornici će razmatrati i odluku o subvencionisanju gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Negotin i odluku o izmeni odluke o obrazovanju Komisije za planove.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o izradi izmene i dopune plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice katastarskih opština Prahovo i Radujevac.

Očekuje se i da se razmatra predlog odluke o izradi treće izmene i dopune plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu.

Odbornici bi trebalo da daju i saglasnost na novi statut Turističke organizacije opštine Negotin, a očekuje se da bude usvojen i  predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja sa finansijskim planom Javnog preduzeća „Bogovina“ Bor za 2024. godinu.

Sednica je zakazana za 10 časova, a biće održana u velikoj sali Skupštine opštine Negotin.