Naslovna Društvo COVID-19 Sedmoro Negotinaca pozitivno na virus korona: Zaražena i srednjoškolka

Sedmoro Negotinaca pozitivno na virus korona: Zaražena i srednjoškolka

2670
0

U negotinsku zdravstvenu ustanovu iz referentne laboratorije stigla su 11 PCR rezultata uzorkovanih u utorak, 17. novembra.

Foto: Nikolča Lazić

Od 11 rezultata koliko ih je stiglo u Zdravstveni centar Negotin skoro 64 odsto je pozitivnih – sedam. Prisustvo virusa korona u brisu potvrđeno je kod četvorice Negotinaca od kojih najstariji ima 71 godinu, a ostali od 32 do 48 godina.

Virusom korona zaražena je i devojčica stara 16 godina, kao i žene od 61 i 62 godine.  Svi oboleli imaju blažu kliničku sliku i upućeni su na kućno lečenje i izolaciju.

Trenutno je u opštini Negotin aktivno pozitivnih 67 osoba. Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice hospitalizovana su četiri pacijenta tokom današnjeg i jučerašnjeg dana. Oni su testirani i očekuje se da rezultat njihovog PCR testa stigne narednih dana.

Jedan pacijent za kojeg je u međuvremenu stigao rezultat da je pozitivan upućen je sa Grudnog odeljenja u kovid bolnicu u Sokobanju, tako da je od početka novembra do danas u tercijarnim ustanovama u ovom gradu i Nišu hospitalizovano ukupno 16 osoba sa teritorije opštine Negotin.