Naslovna Društvo Sedmoro Negotinaca na okružnoj smotri iz istorije

Sedmoro Negotinaca na okružnoj smotri iz istorije

603
0

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu kao domaćin opštinskog takmičenja iz istorije ugostila je 29 učenika od petog do osmog razreda iz  sedam  osnovnih škola naše opštine.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu

Petaci su ove godine bili najbrojniji na opštinskom takmičenju iz istorije. U konkurenciji 13 učenika najuspešnija je Jelena Popović iz  osnovne škole “Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice  koja je osvojila, po broju poena, treće mesto.

U kategoriji šestog razreda, treće mesto podelila su dva učenika: Stefan Petrović iz osnovne škole “Vuk Karadžić” i Miloš Prstić iz škole “Vera Radosavljević”.

Najuspešniji sedmak na ovogodišnjem takmičenju istoričara je Jelan Jović iz OŠ „Branko Radičević“, koji je zauzeo drugo mesto.

Osmaci su pokazali zavidno znanje u poznavanju istorije, pa su tri učenika stekla uslov za dalje takmičenje.

Najuspešnija Anja Pavlović iz osnovne škole “Vera Radosavaljević“, zauzela je drugo mesto, dok su treće podelili:  Martina Isaković iz OŠ “Hajduk Veljko“ Štubik i Vladimir Nenkov, učenik OŠ “Vuk Karadžić“.

Učenike su za opštinsko takmičrnjr pripremali nastavnici: Miša Jovanović, Ljubinka Letunica, Tanja Pavlović, Đorđe Medić i Darko Adamov.

Regionalno takmičenje iz istorije biće održano 22.aprila u OŠ “Velimir Markićević“ u Majdanpeku.