Naslovna Društvo Sedma akcija besplatnih preventivnih pregleda u Negotinu

Sedma akcija besplatnih preventivnih pregleda u Negotinu

316
0

U negotinskom Zdravstvenom centru u nedelju, 25.marta, kao i u stotinu zdravstvenih ustanova u Srbiji, biće organizovana sedma po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja.

Ilustracija; pixabay.com

Zainteresovani za ove preventivne lekarske preglede, bez obzira da li imaju ili ne zdravstvenu knjižicu, mogu da dođu u nedelju od 8 do 16 časova u službu Opšte medicine Doma zdravlja, odakle će biti upućeni na preglede.

U okviru sedme akcije preventivnih pregleda, koje je iniciralo Ministarstvo zdravlja, građanima će biti urađen ultrazvučni pregled abdomena, odnosno jetre, žučne kese i žučnih puteva, pankreasa, slezine i bubrega. Preglede će obaviti tim specijalista – radiologa.

Predviđen je i dermatološki pregled mladeža na koži, koje će obavljati specijalista dermatolog dr Ljiljana Makajić – Đorđieska, kao i ginekološki pregledi sa PAPA testom, koje će raditi tim specijalista – ginekologa negotinskog Zdravstvenog centra. Prema indicijama uradiće se kolposkopski pregled grlića materice i ultrazvučni pregled male karlice.

“Pored navedenih pregleda uradiće se auskultatorni pregled srca i pluća, merenje krvnog pritiska, EKG – nalaz, merenje vrednosti šećera u krvi za one pacijente koji budu zainteresovani za ovu vrstu pregleda”, kaže dr Vidosava Paunović-Barbulović, specijalista interne medicine i vršilac dužnosti direktora ZC Negotin koja će, uz dr Jasminu Živanović, načelnicu Opšte službe, obavljati ovu vrstu pregleda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.