Naslovna Sport Sedam negotinskih košarkašica na reprezentativnom okupljanju u Kragujevcu

Sedam negotinskih košarkašica na reprezentativnom okupljanju u Kragujevcu

404
0

U subotu 12.juna u Kragujevcu u okviru Razvojno trenažnog centra Košarkaškog saveza Srbije biće održan turnir regiona za devojčice rođene od 2006. do 2008. godine.

Na turniru u Kragujevcu devojčice 2006, 2007. i 2008. godišta istočne i južne Srbije odmeriće snagu sa reprezentacijom najtalentovanijih košarkašica zapadne i centralne Srbije. Biće to prilika da škole košarke iz ova četiri regiona pokažu koliko su napredovali u odnosu na prethodna reprezentativna okupljanja.

Boje Negotina, Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko”, ali i istočne i južne Srbije braniće, između ostalih, sedam negotinskih najtalentovanijih košarkašica koje učestvuju po pozivu Košarkaškog saveza Srbije u aktivnostima Razvojno trenažnog centra, ali i trener Dušan Mandić, koji će na ovom turniru voditi selekcije 2006. i 2008. godišta.

Na spisku najmlađih i najboljih košarkašica Srbije, rođenih 2008. našla se Negotinka Amelia Nedeljković, na spisku selekcije 2007. čak tri naše košarkašice: Jelica Živković, Petra Mihailović i Sara Milutinović, dok će u reprezentativnoj selekciji 2006. godišta biti i Elena Stingić, Marija Joksimović i Lola Majstorović.

Ovakva reprezentativna okupljanja prilika su i za dalju karijeru mladih sportista, ali i napredovanje na svim nivoima takmičarskog sporta. Najtalentovanije devojčice i dečaci, članovi mlađih reprezentativnih selekcija, u okviru Razvojno trenažnog centra Košarkaškog saveza Srbije već godinama rade po programima individualne obuke na usavršavanju košarkaškog znanja i povećanju sposobnosti, ali i na kolektivnoj taktici i tehnici.