Naslovna Društvo Seča rastinja u zaštitnom području dalekovoda u opštini Negotin od 17. februara

Seča rastinja u zaštitnom području dalekovoda u opštini Negotin od 17. februara

521
0

Ekipe Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, jedinica održavanja VNV područja prenosnog sistema Bor počinje sa sečom rastinja u zaštitnom pojasu 110 kilovoltnog dalekovoda na području opštine Negotin.

Foto: I.Mitrović

AD „Elektromreža Srbije“ Beograd sa radovima na seči rastinja u zaštitnom pojasu dalekovoda, kao i na njegovom proširenju, na teritoriji opštine Negotin počinje od 17. februara.

Seča rastinja planirana je u zaštitnom pojasu dalekovoda 110 kilovolti, odnosno u blizini i ispod faznih provodnika na područjima: Bor 2 – Negotin, Negotin – Prahovo, Drmno – RP Đerdap 1, Bor 2 – RP Đerdap 1, RP Đerdap 2 – Negotin, RP Đerdap 2 – Veliki Krivelj, RP Đerdap 2 – Prahovo, RP Đerdap 2 – Sip, RP Đerdap 2 – Zaječar 2 i RP Đerdap 2 – Ostrvul Mare.

Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“ obaveštava vlasnike i korisnike nepokretnosti na teritoriji opštine Negotin, čije se parcele nalaze na ovim područjima da imaju obavezu da nakon seče preuzmu i sklone posečeno rastinje i stabla.

Vlasnici parcela ne smeju da sade rastinje i drveće, niti da grade objekte u blizini, ispod i iznad dalekovoda, kako ne bi ugrozili rad dalekovoda, suprotno Zakonu o energetici, tehničkim i drugim propisima.

Svako nepoštovanje povlači sa sobom prekršajnu odgovornost u skladu sa Zakonom o energetici, podsećaju u AD “Elektromreža Srbije“.