Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Savez 90/Zelenih Srbije u kampanji za čistiji Negotin

Savez 90/Zelenih Srbije u kampanji za čistiji Negotin

1336
0

Savez 90/Zelenih Srbije osim na štandovima predizbornu kampanju u susret lokalnim izborima, zakazanim za 17. oktobar, realizuje i ekološkim akcijama u Negotinu.

Aktivisti stranke Savez 90/Zelenih Srbije organizovali su u proteklih nekoliko dana tri akcije čišćenja Negotina.

Najpre su očistili dečje igralište u Naselju Borska, a zatim i jednu od najprometnijih ulica u gradu, Miomira Radosavljevića Pikija, od semafora do nekadašnjeg “Krajina vina”, kao i dvorište Pedagoške akademije, sakupivši na desetine vreća smeća i drugog otpada.

„Mi smo znali da ovu kampanju moramo da krenemo malo drugačije i zato smo se i odlučili za više dela, a manje obećanja.  To jesu male stvari za sada i zbog toga nam je drago jer smo baš tim delima privukli pažnju omladine i svih ostalih građana koji ce znati da prepoznaju naš način”, kaže Miloš Simić, nosilac i prvi na listi “Savez 90/Zelenih Srbije – Miloš Simić“ .

Ova jednotrećinska lista sa 15 kandidata za odbornike će na predstojećim lokalnim izborima u Negotinu biti pod rednim brojem šest na glasačkom listiću.

U Savezu90/Zelenih Srbije ističu da će i u narednom periodu nastaviti da budu u kontaktu sa građanima na štandovima, ali da će i ekološkim akcijama poslati biračima poruku da je zadatak svih “očuvanje zelenila i čistoće, za lepši, zeleniji i zdraviji Negotin”.