Naslovna Politika Savez 90/Zelenih Srbije izlazi na izbore u prirodnoj zelenoj koaliciji  ili samostalno

Savez 90/Zelenih Srbije izlazi na izbore u prirodnoj zelenoj koaliciji  ili samostalno

406
0

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije donela je odluku na sednici Predsedništva da na predstojeće parlamentarne, predsedničke i beogradske izbore, zakazane za 3.april 2022. godine, izađe u prirodnoj zelenoj koaliciji ili samostalno.

Ovu odluku Saveza 90/Zelenih Srbije o izlasku na izbore 3. aprila naredne godine podržale su: Zelena stranka, Zeleni Srbije, Zeleni presek, Ekološki ustanak Srbije i još mnogo drugih ekoloških organizacija i javnih ličnosti, navode u ovoj stranci i dodaju da im je zajednički cilj smena vlasti.

„Savez 90/Zelenih Srbije spreman je za aprilske izbore. Imaćemo svoje  kandidate za predsednika i premijera Srbije, kao i za gradonačelnika  Beograda. Imamo rezultate iz Negotina i Mionice koje možemo da stavimo na sto i imamo program. Mi radimo. Ne obećavamo nedostižno. Iza nas ne stoje afere. Bavimo se rešavanjem konkretnih problema građana. Zelene  ideje i zaštita životne sredine, održiva politika, socijalna pravda,  prosperitet i ravnomeran razvoj svih gradskih opština, zaštita klime,  obrazovanje, digitalizacija, zdravlje, legalizacija kanabisa, zaštita penzija, ukidanje izvršitelja, porez za bogataše, povezivanje radnog staža, za majke sa četvoro dece penzija i stan, čista vožnja, zaštita potrošača, prioritet su nam u predstojećoj kampanji. Svom snagom za Evropu i srcem za pravdu. To je politika koju će kandidati Saveza  90/Zelenih Srbije stranke zastupati. Pozivamo građane Srbije da podrže naše ideje, jer  moramo obnoviti našu državu u kojoj će biti poštovana ljudska i socijalna prava, kao i prava svih drugih naroda koji zajedno sa nama žive“, navedeno je u saopštenju stranke Savez 90/Zelenih Srbije.