Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Savez 90/Zelenih Srbije: Fer uslovi za sve učesnike izbora

Savez 90/Zelenih Srbije: Fer uslovi za sve učesnike izbora

882
0

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije apeluje na političke aktere u Mionici i Negotini da lokalni izbori proteknu u mirnoj demokratskoj atmosferi uz obezbeđivanje fer uslova za sve učesnike.

Foto: Savez 90/ Zelenih Srbije

Kako navode u Savezu 90/Zelenih Srbije izbori 17.oktobra treba da proteknu u obezbeđivanju demokratskih uslova za fer i poštene izbore, što je i jedan od osnovnih zahteva ove stranke.

„Glasanjem za Savez 90/Zelenih Srbije, građani će jasno odabrati put različit od onog koji im nude vladajuće stranke i stranke koje su vladale pre njih.  Jedan od glavnih zadataka opštinskih odbora u Mionici i Negotinu će biti u cilju stvaranja uslova za ostanak mladih u svojim sredinama, uz istovremenu izgradnju infrastrukture, privlačenje investicija, pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite i očuvanje zdrave životne sredine. Građani sami treba da procene i prepoznaju ko se zaista suprotstavlja vlasti i ko ima plan i program, a ko izlazi na izbore samo da bi stvorila slika  demokratskog procesa. Pretnje ili bolje – ucene kojima se birači navode da glasaju za „veće“ kako se ne bi rasipali glasovi jedna je od najlosijih praksi u našem političkom životu“. Mi smo svesni da su izborni uslovi jako teški, skoro ne mogući za normalno demokratsko društvo, ali želimo da se i u takvim uslovima borimo i pobedimo, jer je to jedini način kako ljudima možemo pomoći i uraditi nešto kvalitetno za te zajednice“, navode u Savezu 90/Zelenih Srbije.

U okviru svoje predizborne kampanje aktivisti negotinskog odbora ove stranke razgovarali su sa građanima Negotina i meštanima krajinskih sela o brojnim problemima sa kojima se suočavaju od ekoloških do problema vezanih za egzistencijalna pitanja.

U stranci navode da su svaki trenutak koristili da se upoznaju lično i kroz razgovore sa građanima pokušaju da pronađu najbolje rešenje, kao i da su bili u prilici da saznaju i reč više o dobrim idejama vezanim za ekološku proizvodnju.

“Posetili smo vinski podrum Blagojević u Smedovcu u okviru naše kampanje za pomoć malim i velikim poljoprivrednim gazdinstvima. Ovaj vinski podrum postoji od 1860. i bavi se proizvodnjom belog i crnog vina i rakije bez ikakvih hemikalija po tradicionalnim načinima pravljenja vina”, navode u negotinskom opštinskom odboru Saveza 90/Zelenih Srbije.