Naslovna Kultura “Sarajevski atentat” u negotinskoj biblioteci

“Sarajevski atentat” u negotinskoj biblioteci

205
0

U okviru promotivne akcije “Knjiga nedelje“  Izdavačkog preduzeća „Clio“ i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu do 17.marta na odeljenju za odrasle biće izložena knjiga Žorža Pereka “Sarajevski atentat”.

Treća u nizu knjiga, koja će biti izložena na odeljenju za odrasle Narodne biblioteke “Dositej Novaković”,  u okviru akcije “Knjiga nedelje” je roman “Sarajevski atentat” Žorža Pereka, objavljen u ediciji “Klepsidra”.

U romanu se prepliću autobiografski elementi i fikcija, jedan planirani zločin i jedan istorijski koji je bio povod za Prvi svetski rat.

Prošle nedelje je čitaocima bila ponuđena za čitanje knjiga  Jozefa Škvoreckog “Bekstva Lide Barove”  o talentovanoj, obožavanoj i omraženoj glumici, koja je, između ostalog bila poznata i kao ljubavnica Jozefa Gebelsa, Hitlerovog ministra propagande, a pre toga “Izborna vrtoglavica” Žaka Segela iz edicije “Marketing&menadžment“ u kojoj autor iznosi svoje tajne iz političkih kampanja i razotkriva ulogu komunikacije u političkom životu.

U okviru akcije “Knjiga nedelje” čitaocima se nedeljno predstavlja po jedan naslov, a onaj koji bude izabran ostaviće pismenu, usmenu, audio ili video izjavu o pročitanoj knjizi, koja će biti objavljena i tu knjigu dobiti na poklon.