Naslovna Društvo Sara Stojanović, pobednica Međunarodne likovne izložbe

Sara Stojanović, pobednica Međunarodne likovne izložbe

922
0

Sara Stojanović, učenica osmog razreda negotinske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojila je prvu nagradu na 14. Međunarodnoj dečijoj likovnoj izložbi „Flora i fauna – izvor života i lepote 2021“.

Nagrađeni rad Sare Stojanović

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Severna Makedonija i Dečiji likovni centar Skoplja po 14. put organizovali su Međunarodnu dečiju likovnu izložbu „Flora i fauna – izvor života i lepote 2021“ na kojoj su učestvovala deca i mladi, uzrasta od četiri  do 24 godine.

Tema ovogodišnje likovne izložbe, koja je okupila veliki broj mladih likovnih umetnika bila je „Čovek i priroda“.

Prvu nagradu ponela je naša Negotinka Sara Stojanović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Ova talentovana mlada umetnica učesnik je mnogih likovnih konkursa a njeni radovi krase i zidove škole.

„Svi radovi su joj jako kreativni i u tehničkom smislu na likovno visokom nivou za njen uzrast. Vrlo je kreativna i svojim izrazom odskače od radova svojih vršnjaka. Istrajna je i rad na kome radi dovede do savršenstva. Verujem da bi u budućnosti, kada bi se bavila nekim kreativnim poslom, bila jako uspešna“, ističe Sarina nastavnica likovne kulture Silvija Jovanović.

Čestitamo Sari Stojanović i nastavnici Silviji Jovanović na nagradi.