Naslovna Društvo Sanacija toplovoda od Toplane „Borska“ do ul. Srbe Jovanovića poverena firmi iz...

Sanacija toplovoda od Toplane „Borska“ do ul. Srbe Jovanovića poverena firmi iz Smedereva

778
0

Firma SZGTR “Milan”, Gorana Mitrovića iz Smedereva izvođač je radova na sanaciji i adaptaciji toplovoda od Toplane Borska do ulice Srbe Jovanović u Negotinu. Ugovor je potpisan 25. oktobra, a vredan je skoro 58 miliona dinara.

Iako se sezona grejanja počela 15. oktobra, za stanare 12 zgrada, u delu grada od Toplane “Borska”, Karapandžine, ulice 12. septembar i lamela u ulici Srbe Jovanovića, ona je i dalje neizvesna, jer od 14. marta, kada su zbog havarije na toplovodu ostali bez grejanja, čekaju da se njihov problem reši.

Lokalna samouprava je nedavno (23. oktobra), donela odluku da se ugovor o realizaciji ovih radova dodeli SZGTR “Milan”, Gorana Mitrovića iz Smedereva, a ugovor je potpisan dva dana kasnije. Po njemu, izvođač radova ima rok od 60 dana od dana uvođenja u posao, da radove na sanaciji i adaptaciji toplovoda od Toplane Borska do ulice Srbe Jovanović i završi.

Ovim ugovorom, vrednim 57.996.420 dinara, predviđena je demontaža postojećeg dvocevnog toplovoda na trasi dugoj 800 metara, ali i izgradnja toplovoda, odnosno ugradnja predizolovanih cevi, njihova izolacija i ostali radovi.

Kako je navedeno u dokumentaciji objavljenoj na sajtu opštine, izvođenje radove se vrši prema građevinskog projektu „deo novih predizolovanih cevi se polaže u postojeći betonski kanal dužine trase oko 700 metara, kompenzacione lire se polažu u zemlju dužine trase oko 100 metara“.

Ponuda ove firma izabrana je po kriterijumu najniže ponuđene cene, ali valja istaći da je ponuda bila i jedina. Izvođač radova izabran je u pregovaračkom postupku jer prethodni pokušaji da se izabere izvođač nisu urodili plodom.

Kako je u odluci o dodeli ugovora navedeno, naručilac, Opština Negotin raspisala je 9. jula javnu nabavku u otvorenom postupku, ali se do otvaranja ponuda, 10. avgusta, niko nije javio.

Za pregovarački postupak na koji su pozvani “Štrabag” DOO Beograd, “Impresa group Serbia” DOO Šabac i “Act Kontrol” DOO Niš, ponuda niške firme, takođe jedina pristigla, nije bila prihvatljiva jer je ponuđač “umesto bankarske garancije za ozbiljnost ponude dostavio menice kao sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude”.

Za novi pregovarački postupak, “radi pregovaranja po hitnosti”, 21. septembra pozvani su SZGTR “Milan” Smederevo, “Imetak” DOO Smederevo, “IV Pro” DOO Kruševac i “Total Recycling” Požarevac, ali je do 28. septembra stigla samo ponuda SZGTR “Milan” sa ponuđenom cenom od 48.330.350 dinara, bez poreza na dodatu vrednost. Ponuda je, na osnovu izveštaja o stručnoj oceni ponuda, prihvaćena 23. oktobra.