Naslovna Sport Šampion države KK „Crvena zvezda“ u Negotinu

Šampion države KK „Crvena zvezda“ u Negotinu

762
0

U subotu 15. januara, u okviru 10. kola Ženske kadetske lige Srbije košarkašice “Hajduk Veljka” ugostiće ekipu “Crvene zvezde”. Najveći sportski događaj za Negotin na programu je od 17 časova.

“Hajdučice” će u subotu odmeriti snagu sa vršnjakinjama iz “Crvene zvezde”, aktuelnim šampionkama Srbije.

“ŽKK “Crvena zvezda” je aktuelni sampion Srbije, moćna je i dominantna ekipa, lider šampionata bez poraza i svoje protivnike pobeđuje sa po 50 – 60 poena razlike u proseku, zar to nije dovoljan motiv? Sigurno su favoriti, poštujemo sve što su uradili do sada i neozbiljno bi bilo pretiti im, ali ovo je naš grad, mi nosimo slavno ime „ratnika“ koji se nije predao ni pred višestruko jačom silom, već je branio „svoje“ do poslednjeg daha i siguran sam da ce sa tim pristupom i moje “Hajdučice” ući u ovaj meč”, kaže trener Dušan Mandić.

Duel između ove dve ekipe je i duel dva trenera koji su prošle godine igrali finale juniorskog prvenstva, Dušana Mandića, kao tadašnjeg trenera ŽKK “Radivoj Korać” i Nemanje Planojevića, trenera crveno – belih. Taj duel je rešen u poslednjih 13 sekundi, a da li će tako biti i u Negotinu, ostaje da se vidi, u svakom slučaju to će biti praznik košarke u Negotinu i svakako najveća takmičarska utakmica za nas sport decenijama unazad.

“Hajdučicama želim da budu pametne, smirene, ali i hrabre, da stoje zajedno na terenu, jedna pored druge, bez straha, sa puno vere u sebe i u ono što radimo. Ovo je trenutak kada treba da budu ponosne na to što su već ispisale istoriju, donele nam ovaj spektakl u naš Negotin i sada je vreme da uživaju u njemu pred, nadam se, punom halom naših navijača”, dodaje Mandić.