Naslovna Društvo Samarinovčani skuvali najbolji „Kusjački kotlić“

Samarinovčani skuvali najbolji „Kusjački kotlić“

1238
0

Na manifestaciji „Dunav je moje more“ održanoj minulog vikenda na Kusjaku, ekipa „Od srca srcu“ iz Samarinovca, pobednik je u spremanju riblje čorbe tj. „Kusjačkog kotlića“, u veslanju najbolja ekipa „Red Danger“, a u pecanju za uzrast do 14 godina Dejvid Barbojević.

Šesnaest ekipa kuvalo je za svoju dušu pre svega, kao i za prijatelje koji su jučerašnji dan proveli uz Dunav. Riba, povrće, tajni recepti i nada da će baš njihova čorba biti proglašena najboljom.

Žiri koji su činili Staniša Kržanović Miročanac, poznati ugostitelj i vitez kulinarstva, Dejan Rančić, predsednik Udruženja privrednih ribara Donjeg Podunavlja iz Donjeg Milanovca i Ivan Nikolić, vlasnik restorana „Afrodita“ za pobednika „Kusjačkog kotlića“ proglasio je ekipu „Od srca srcu“ iz Samarinovca. Dragiša Prvulović riblju čorbu kuvao je sa unucima Dejanom i Nikolom.

„Ovo mi je treća pobeda na Kusjaku. Jeste najvažnije učestvovati i nije bitno ko je pobednik, ali nam je svima ista misija, da pozlatimo ovaj Dunav i da ovde na Kusjaku budemo svaki dan i leti, a što da ne i ostalim godišnjim dobima“, kaže Dragiša Prvulović.

Drugo mesto u kuvanju riblje čorbe osvojila je ekipa „Portiklica 2“ koji su činili Gvozden Golubović i Jovan Prvulović, dok je treće mesto pripalo ekipi „Perke“ i Milanu Peroviću.

U veslanju kanua takmičilo se šest ekipa. Najbrža je bila ekipa „Red Danger“ koju su činili Veljko Ranđelović i Mladen Antić, drugo mesto pripalo je ekipi „Tekija“ i dvojcu Draganu Modriću i Slobodanu Milojkoviću, a treće ekipi „Crveni lisac“ Viktoru i Igoru Stankoviću.

Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Timok“ Negotin tokom prepodneva priredila je i takmičenje u pecanju za učesnike do 14 godina.

Titula najboljeg otišla je u ruke sedmogodišnjeg Dejvida Barbojevića, rođenog Bečlije koji trenutno sa roditeljima boravi kod bake i deke u Srbiji. Dejvid, čiji su i otac i deda strastveni pecaroši, sa velikom radošću peca i u Srbiji i u Austriji.

Svih desetoro učesnika od Udruženja sportskih ribolovaca “Timok” dobilo je na dar poklon (delove opreme i hranu za ribe) a od TOON majicu sa nazivom manifestacije.

Tokom prepodneva za muzički deo programa bila je zadužena mlada grupa „Le Bonens“ a za popodnevni takoreći veteran, zaječarski „Boemi“.

Oba sastava tokom letnjih meseci rado su viđena u negotinskim lokalima i brojnim manifestacijama, pa je i ovoga puta njihova svirka plenila pažnju okupljenih posetilaca.

Najveća gužva, već tradicionalno, bila je za besplatnu vožnju katamaranom, a kako je broj mesta na ovom plovilu ograničen, nažalost bilo je i onih koji su na Kusjak stigli kada su termini za vožnju već bili popunjeni.

Ipak, za one koji su hteli da se okušaju u drugim veštinama organizatori su pripremili viteško gađanje lukom i strelom u saradnji sa streličarskom družinom “Pogani” i vožnju najsavremenijim daskama sa veslima iz asocijacije “Lazarus” iz Donjeg Milanovca.