Naslovna Društvo Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo otvoreni

Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo otvoreni

795
0

Građani ponovo, od ponedeljka 11. maja, mogu da podnesu zahteve za izdavanje ličnih dokumenata na šalterima policijskih stanica.

Građani će na šalterima policijskih stanica i ispostava moći da prijave prebivališta i boravišta, da podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja i državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta.

Iz MUP-a preporučuju građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim upravama šalju preporučenom poštom.

“Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a uz dokumentaciju je potrebno da se dostavi i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Što se registarskih nalepnica za vozila tiče one će se do 1. jula izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

“Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava, a lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do izdavanja novih, za zahteve koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja”, ističu u MUP-u.

Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem na imejl [email protected]

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom dolaska u policijske stanice potrebno poštovati propisane mere zaštite.