Naslovna Društvo Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo otvoreni

Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo otvoreni

763
0

Građani ponovo, od ponedeljka 11. maja, mogu da podnesu zahteve za izdavanje ličnih dokumenata na šalterima policijskih stanica.

Građani će na šalterima policijskih stanica i ispostava moći da prijave prebivališta i boravišta, da podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja i državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta.

Iz MUP-a preporučuju građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim upravama šalju preporučenom poštom.

“Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a uz dokumentaciju je potrebno da se dostavi i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Što se registarskih nalepnica za vozila tiče one će se do 1. jula izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

“Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava, a lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do izdavanja novih, za zahteve koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja”, ističu u MUP-u.

Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem na imejl [email protected]

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom dolaska u policijske stanice potrebno poštovati propisane mere zaštite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.