Naslovna Društvo Sajam meda i vina okupio u Negotinu 110 izlagača

Sajam meda i vina okupio u Negotinu 110 izlagača

885
0

U Negotinu je sinoć otvoren 15. Sajam meda i vina pod nazivom „Oni vide med i vino“.

Pozivu Turističke organizacije opštine Negotin da učestvuju  na tradicionalnom Sajmu meda i vina odazvalo se 110 izlagača, koji će tokom ove dvodnevne manifestacije izlagati vino, med, ali i rukotvorine, suvenire, proizvode sa svojih poljoprivrednih gazdinstava, pčelarsku i drugu opremu, suvenire.

Ovogodišnje, 15. izdanje Sajma Turistička organizacija opštine Negotin organizuje uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Opštine Negotin i u saradnji sa Udruženjem vinara Negotinske Кrajine i Udruženjem pčelara „Hajduk Veljko“.

„Deo razvoja Negotinske Кrajine vidimo u  vinarstvu i pčelarstvu, i iz tog razloga lokalna samouprava čini važne korake u cilju unapređenja uslova za njihov razvoj. Jedan od najvažnijih poslova je komasacija u timočkom delu opštine koja će, pored toga što će našim vinogradarima i vinarima predstavljati dodatni vetar u leđa, dovesti, i u taj posao uključiti nadam se i neke nove ljude“, rekao je otvarajući manifestaciju,  Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Uz Mišu Ćirića, viteza vina ceremoniju svečanog otvaranja uveličali su: Bojan Čukić, pijanista i kompozitor, učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ sa odseka gitare Anastasija Adamović, Dušan i Leonida Mitrović, sa odseka trube Leonardo Кrstić i Nemanja Lukić, Milena Marković, sopran sa odseka solo pevanja. Nastupila je i Aleksandra Radukanović, sopran uz klavirsku saradnju Milje Videnović, Predrag Tasić (truba) i Danilo Perković (klavir), profesori Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, kao i Goran Stanković i Bojan Čukić bend.

„Vinski turizam i putevi vina su, prioritet u razvoju turističkih potencijala ovog kraja, kroz bogato kulturno istorijsko nasleđe, ali i savremene vinarije koje se oslanjaju na tradicionalnu proizvodnju“ rekao Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin, pozdravljajući goste i učesnike Sajma.

Prvog dana ove manifestacije koja se organizuje u okviru Majskih svečanosti, na zadovoljstvo publike, nastupili su Bojan Čukić bend iz Bora i negotinski Maks In bend.