Naslovna Hronika Sačekuša u Švedskoj: Izrešetan Negotinac

Sačekuša u Švedskoj: Izrešetan Negotinac

1984
0

Negotinac Miloš S. (28) teško je povređen u sačekuši u centru Stokholma, kada su nepoznati napadači iz automobila u pokretu ispalili najmanje deset metaka u njega.

Prema pisanju švedske štampe koja prenosi Republika, Miloš S. je teško povređen i trenutno je u kritičnom stanju. Do napada, čije se okolnosti još utvrđuju, došlo je u noći između petka i subote kada je Miloš S. sa prijateljima stigao u klub “Vavilon” sa prijateljem, ali se u lokalu zadržao kratko.

Nekoliko minuta posle ponoći Miloš S. je izašao iz kluba i krenuo ka parkingu ka svom automobilu BMW X6. Švedski mediji navode da je u tom trenutku na ovog mladića pucano iz audija u pokretu, a nakon što su u njega sasuli najmanje desetak metaka, napadači su pobegli u nepoznatom pravcu.

Prolaznici su pozvali hitnu pomoć koja je Miloša S. sa teškim prostrelnim ranama helihopterom transportovali u najbolju švedsku kliniku.

Miloš S. je navodno vlasnik firme u Bugarskoj koja posluje po čitavoj Evropi. Mediji navode da se dovodi u vezu sa raznim kriminalnim aktivnostima, a o njemu se piše kao i bliskom drugu Kristijana Golubovića i kao vlasniku nekoliko klubova u Holandiji i Nemačkoj. Navodno se bavi i pretprodajom automobila.

U Švedsku je otišao nedavno da bi naplatio dug od 100.000 evra od jednog Turčina. Miloš S. je i pre dve godine ranjen u sličnom obračunu u Dizeldorfu, kada je na njega pucano, dok je u automobilu BMW X5 bio sa prijateljem. Tada je prošao sa lakšim ozledama, dok je njegov drug ostao nepovređen.