Naslovna Društvo Sa radom počeo Letnji sportsko-zabavni kamp u Negotinu

Sa radom počeo Letnji sportsko-zabavni kamp u Negotinu

744
0

I ove godine negotinski Gimnastički klub “Hajduk Veljko” organizuje Letnji sportsko – zabavni kamp uz podršku Sportskog saveza opštine Negotin, sportskih klubova i Turističke organizacije. Kamp je ove godine okupio 80 mališana različitog uzrasta  a sa njima će raditi više od 20 stručnjaka iz različitih oblasti.

Gimnastički klub “Hajduk Veljko” iz Negotina već dugi niz godina organizuje druženja za decu, sa idejom da  zabavu, sport i rekreaciju spoje na jednom mestu i uz veliki broj  saradnika deci grada,  dve nedelje koliko  kamp traje, vrele letnje dane učine zanimljivim.

“I ove godine imamo zaista veliki odziv dece različitog uzrasta. Na kampu će biti njih 80, podeljenih u šest grupa i svakoga dana će se raditi na dve različite lokacije. Deca će trenirati pre podne i po podne, imaće po šest aktivnosti dnevno, a  najvreliji deo dana biće kod svojih kuća. Programom je predviđeno da učesnici kampa prođu kroz 20 različitih sporstko zabavnih aktivnosti. Pored svih sportova tu su i zabavne, ali i edukativne radionice za decu, kao i obavezni bazen. Trudili smo se da i ove godine angažujemo ljude koji su željni i voljni da isprate kamp. Pored profesora fizičkog vaspitanja tu su i sportski lekar kampa, sportski psiholozi, profesori razredne nastave, profesor engleskog jezika kao i studenti Pedagoškog fakulteta”, kaže Ana Ranđelović, profesor fizičkog vaspitanja i inicijator Letnjeg sportskog zabavnog kampa u Negotinu.

Kamp će i ove godine iskoristiti sve resurse grada kada su dečija igrališta I sporstki tereni u pitanju, tako da će mladi kamperi svoje aktivnosti imati na stadionu, u naselju Borska, dvorištu nekadašnje Pedagoške akademije, naselju Cvećara.

Programom je predviđeno i pešačenje do izletišta Badnjevo i Manastira Bukovo. Novinu ove godine predstavlja jednodnevni izlet koji će biti realizovan na kusjačkom Kampu “St. Mokranjac”.

“Želeli smo da nakon školske godine jul bude mesec kada će deca nastaviti da se bave fizičkom aktivnošću. Ono što očekujemo jeste da deca provedu nezaboravno leto, da ovo bude jedno atraktivno zabavno leto, da steknu nova iskustva, izaberu sport koji će trenirati, da pronađu sebe na nekoj od radionica i van sporta, a ono što je najvažnije je da će ti biti jedno sjajno sportsko druženje”, ističe Ana Ranđelović, koja već nekoliko godina unazad uz podršku saradnika, Sportskog saveza opštine Negotin, trenera sportskih klubova grada kao i Turističke organizacije opštine Negotin, vodi letnji kamp u našem gradu.