Naslovna Sport Rule iz Kobišnice očarao međunarodne sudije na Evropskoj izložbi pasa u Poljskoj

Rule iz Kobišnice očarao međunarodne sudije na Evropskoj izložbi pasa u Poljskoj

1527
0

Na Evropskoj izložbi pasa, koja je od 11. do 14. oktobra održana u poljskom gradu Kjelce, u Vojvodstvu Svetokriškom, francuski buldog Dejana Dudikića iz Kobišnice ostvario više nego zapažene rezultate.

Limited Collection Ruler of The Ring sa svojom hendlerkom Sonjom Vasiljević, Fotografija: Katarina Drezga

Ovogodišnja Evropska izložba pasa (European Section Show) u Poljskoj okupila je oko 13.500 pasa svih rasa i pasmina iz gotovo svih zemalja starog kontinenta.

Francuski buldog Dejana Dudikića, Limited Collection Ruler of The Ring, od milja nazvan Rule, u svojoj kategoriji dobio je prestižno zvanje “Vrlo perspektivan”, kao i najviše ocene međunarodnog žirija.

Zajedno sa svojom hendlerkom Sonjom Vasiljević, jednom od najperspektivnijih srpskih vodiča pasa, Limited Collection Ruler of The Ring pokazao je dobar stav i vrhunsku obuku, što je i te kako uticalo i na sudijske odluke.

“Star je šest meseci. Prvi put smo učestvovali na izložbi u Aleksincu kada je imao tri meseca i šest dana i tamo smo osvojili ocenu “Vrlo perspektivan” i titulu prvaka rase (BOB) u kategoriji beba, a taj uspeh je ponovio i na međunarodnoj izložbi u Sokobanji gde je proglašen za treću najlepšu bebu. Usledila je izložba u Negotinu i nagrade “Vrlo perspektivan” i treća najlepša beba izložbe, pa specijalka za francuske buldoge u Inđiji gde je dobio ocenu “Vrlo perspektivan” i “Baby male club winer”, pa u Ćupriji specijalka 9. grupe i takođe “Vrlo perspektivan” , “Baby club winer” i titula druge najlepše bebe specijalke”, kaže Dejan Dudikić, koji sa svojim psima godinama učestvuje na međunarodnim i nacionalnim izložbama u Srbiji, ali i u drugim državama.

Fotografija: Katarina Drezga

Dudikićev najmlađi francuski buldog Rule potiče iz odgajivačnice Miroslave Stojanović iz Pančeva. Po oceni svoje hendlerke, Sonje Vasiljević,  vrlo je umiljat i dobro se slaže sa ostalim psima. Dudikić ga uveliko priprema i za nastup na Svetskoj izložbi pasa koja će naredne godine biti održana u Kini.

“Mali Rule ima sjajnu narav, temperamentan je, ali ume da se prilagodi situaciji. Još kad je imao dva meseca vodio sam ga na probu folklora da bi osetio gužvu i  da bi mi bilo lakše za dalji rad, tako da je to baš bio dobar potez pred Evropsku izložbu u Poljskoj koja je okupila oko 13.500 pasa. Potrebno je još rada sa njim, ali verujem da će dogodine za Svetsku izložbu u Kini biti spreman”, dodaje Dejan Dudikić.