Naslovna Sport Rukometašice “Hajduk Veljka” dostojanstvene i u porazu

Rukometašice “Hajduk Veljka” dostojanstvene i u porazu

496
0

U 13. kolu Prve lige Istok, Grupa B rukometašice „Hajduk Veljka“ poražene su u Pirotu od ekipe domaćina sa 28:26, poluvreme 14:11.

Iako su izabranice Nine Tošić, jedne od zlatnih rukometašica negotinskog “Hajduk Veljka”, generacije koja je pre više od četvrt veka ponela epitet jedne od najboljih rukometnih škola u Srbiji, slavile u ovom duelu, rukometašice iz Negotina i pored poraza ostavile su utisak i na prisutne u Hali Kej, ali i na rukometne znalce.

Devojke iz Negotina, članice Ženskog rukometnog udruženja koje uspešno nastavlja tradiciju ženskog rukometa na ovim prostorima pokazale su sa koliko su srca i volje ulazi u meč protiv ekipe koja ima više nego duplo bodova od njih.

Junakinje duela svakako su bile Anja Lilić i Mina Petrović koje su se dale devet, odnosno 13 golova i čiju je igru pirotska štampa okarakterisala kao igru Davida i Golijata, u kojoj su dve negotinske rukometašice “namučile standardne prvotimke i same dale toliko golova koliko ekipa nije smela da primi za 60 minuta”.

Devet golova je za pirotski tim postigla i kapiten Simona Tančić, a po pet Selena Tančić i Ivana Ćirić, ali je na rukometne znalce utisak definitivno ostavila Nadežda Nađa Bogdanović koja je mrežu branila srčano i hrabro do samog kraja meča, koji je lako mogao da se završi i u korist gošći iz Negotina.

Izabranice Marije Lazić i Srđana Radovanovića su trenutno pete na tabeli, ali sa jasnim ciljevima da u narednoj sezoni pokažu da mogu mnogo više. Tim je u odnosu na početak prvenstva malo i popustio u igri zbog odsustva nekih igračica, ali se njihov povratak i te kako video u duelu sa rukometašicama Pirota.

U narednom, poslednjem kolu Prve lige Istok, Grupa B, naše devojke će u negotinskoj Hali sportova dočekati drugoplasiranu belopalanačku “Remesianu”. Utakmica se igra u nedelju, 23. maja sa početkom u 16 časova.