Naslovna Sport Rukometaši savladali „Rudara“ iz Kostolca

Rukometaši savladali „Rudara“ iz Kostolca

499
0

Negotinski rukometaši savladali su na svom terenu bivšeg superligaša, ekipu „Rudara“ iz Kostolca.

RK „Hajduk Veljko“; Foto: Zdenka Tomić

U veoma uzbudljivoj utakmici negotinski „Hajduk Veljko“ savladao je pred svojom publikom RK „Rudar“ iz Kostolca, još jednog bivšeg superligaša kome je imperativ da se vrati u ARKUS ligu.

Naši rukometaši su od samog početka utakmice nastojali da diktiraju tempo, ali se ni gosti nisu dali pa je prvo poluvreme završeno rezultatom 17:17. I drugo je obilovalo brojnim sjajnim akcijama oba tima i u napadu i u odbrani, ali je „Hajduk Veljko“ na kraju slavio sa 29:26.

U redovima plavo – belih najefikasniji su pored igrača utakmice, golmana Filipa Dražića bili Aleksandar Ćirić i Strahinja Travar sa po šest golova, a kod gostiju: Adrijan Murina sa sedam i Danijel Radisavljević i Vladimir Dimitrijević sa po pet pogodaka.

Nakon četvrtog kola, na tabeli Super B rukometne lige Istok – Zapada, vode „Goč Merkur“  i Loznica sa po sedam bodova. Slede kraljevački „Metalac“, aranđelovački „Šamot 65“, prokupački „Topličanin“ i negotinski „Hajduk Veljko“ sa po šest bodova.

U narednom kolu „Hajduk Veljko“ 21. oktobra putuje u Loznicu gde protiv trenutno drugoplasirane ekipe igra od 17 sati i 30 minuta u Hali „Lagator“.