Naslovna Ekonomija RPK Zaječar obeležila 60 godina postojanja i rada: Nagrade najboljima

RPK Zaječar obeležila 60 godina postojanja i rada: Nagrade najboljima

417
0

Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga obeležila je šest decenija rada i postojanja.

Foto: Serbia ZiJin Cooper

Povodom 60 godina postojanja i rada Regionalne privredne komore Borskog i Zaječarskog okruga u Sokobanji su na svečanoj sednici Parlamenta privrednika uručena priznanja i jubilarne nagrade za 2022. godinu.

Jubilarne nagrade, tom prilikom, dobilo je deset istaknutih privrednika u Timočkoj Krajini među kojima i negotinska kompanija „Spajić“ DOO  koja je nagrađena za 20 godina uspešnog poslovanja kao i „S.C.S. Plus“ iz Knjaževca.

Jubilarne nagrade za 30 godina rada dobile su firme „Soko-M“ iz Vrbovca i „Vrina komerc“ iz Boljevca, a za 60 godina borski Institut za rudarstvo i metalurgiju za 60 godina.

Kompanija „Srbija Ziđin Koper“ dobitnik je nagrade za očuvanje kontinuiteta i tradicije rudarenja u Boru duge 120 godina, a njenom listu, “Kolektiv”, uručeno je specijalno priznanje Privredne komore Srbije za 75 godina postojanja.

Preduzeće „Adonis“ iz Sokobanje dobilo je nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona u oblasti poljoprivrede,  preduzeće za proizvodnju bakarnog praha „Pometon“ nagradu za doprinos razvoju u oblasti industrije,  a „Central – N“ iz Debelog Luga za usluge.

Za regionalnog poslovnog lidera proglašen je Dejan Janković iz preduzeća „Tel-kabl“ u Zvezdanu, a načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković jedan je od dobitnika zahvalnice za izuzetnu saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Zaječar.