Naslovna Događaji Rok veče u znaku Negotinaca i Borana

Rok veče u znaku Negotinaca i Borana

590
0

Negotinski bendovi „SpeedFreak“ i „Empty Minded“  i borski „New Deal“ predstavili su se publici na tradicionalnom rok koncertu Turističke organizacije opštine Negotin.

SpeedFreak

Nakon nastupa na Državnom takmičenju srednjoškolskih rok sastava „Rok Serbika“ u Zrenjaninu i Omladinskom centru u Zaječaru, negotinski „Motorhead“ cover bend „SpeedFreak“ prvi put se predstavio u Negotinu.

Vokal Miloš Žurkić Mitti za bas gitarom, Bogdan Jovanović Boci, gitara i Aleksandar Videnović Vida za bubnjevima preneli su publici energiju i duh legendarne grupe “Motorhead”.

Miloš Rajić

Ova mlada grupa u usponu ispunila je trg rock’n’roll zvukom i žestokim ritmovima svirajući legendarne hitove: „Ace of Spades“, „Overkill“, “SpeedFreak”, po kojem su se i nazvali, ali i svoje autorske i pesme Goblina, a zajedno sa Milošem Rajićem i hitove čuvenih negotinskog benda “Bemwejci”: “Kafana” i  “Sveti Boban Miličić”.

“Mi smo “Motorhead” cover bend, članovi smo nas trojica. Znanje i muzika mogu da idu zajedno. Ja završavam osmi razred, videćemo dal će i treći đak generacije biti u bendu, Boci je bio đak generacije u OŠ “Branko Radičević”, a Vida u Tehničkoj školi. Mi smo mešavina svega, pank, heavy metal, pank, rock. Svirali smo na “Rok Serbici” u Zrenjaninu i pre mesec dana u Omladinskom centru u Zaječaru. U Zrenjaninu je bilo kvalitetnih bendova, ali jedini pravi hard rock bend smo bili mi”, kaže Miloš Žurkić.

Empty Minded

Kao predgrupa je nastupio bend “Empty Minded”, koji postoji već tri godine i u kojem pored Videnovića i Žurkića svira i Aleksandar Žurkić Žure, gitara i vokal.

“Bend postoji već tri godine, pre dve smo nastupili ovde na Majskim svečanostima, na Moto skupu na Kusjaku, a svirali smo i na prvom Noiz festu. Sviramo pretežno pank, hard core pank, gledamo da idemo u pravcu svojih autorskih pesama”, kaže Aleksandar Žurkić.

New Deal

Atmosferu je svojim energičnim nastupom borski “New Deal”, dobro poznat Negotincima, kojima je ovoga puta predstavio svoj novi vokal, sjajnu Jelenu Lombauer iz Ćuprije.

“Ono nešto” po čemu su prepoznatljivi, uz energiju i lični pečat, osetila je i publika u Negotinu koja je toplo pozdravila i gitaristu Slobodana Radojkovića, basistu Miloša Sretenovića, Vojislava Veljkovića za klavijaturama, kao i Negotinca Željka Milićevića Zeku za bubnjevima.

“Već godinu i po dana sviramo sa Jelenom, Negotinci nas još nisu videli. Što se tiče Kristijana Vukdragovića, on je i dalje aktivan, sporadično je tu, kad god može, uvek je dobrodošao, a Jelena je sad stalni član benda. Sa ženskim vokalom su nam se otvorile neke nove pesme, novi pravci. Već 21. juna smo ponovo tu, na Moto skupu na Kusjaku, a aktivni smo i u regionu, Slovenija je u planu, Mađarska i tako dalje”, kaže Slobodan Radojković, osnivač benda “New Deal”.

Tradicionalni rok koncert organizovala je u okviru Majskih svečanosti Turistička organizacija opštine Negotin.