Naslovna Kultura Događaji Rok muzika na Novogodišnjem koncertu u Domu kulture: „Ars Community“ i prijatelji

Rok muzika na Novogodišnjem koncertu u Domu kulture: „Ars Community“ i prijatelji

372
0

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ organizuje 26. decembra humanitarni koncert sastava „Ars Community“ i njihovih prijatelja. Na programu domaća i inostrana rok muzika na akustičnim instrumentima. 

Sastav „Ars Community“ čija su okosnica profesori muzike iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu: Stefan Nikolić (harmonika i vokal) i Vesna Garabantin (violončelo) prirediće u četvrtak 26.decembra od 20 sati u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ Novogodišnji humanitarni koncert.

Suštinska ideja ovog veoma zanimljivog sastava je da se širem auditorijumu kroz sviranje popularne muzike u aranžmanima svojstvenim klasičnoj muzici, sa primesama modernijeg zvuka i uz pomoć moderne tehnologije demonstriraju mogućnosti klasičnih instrumenata i njihova svestranost.

Pored Garbantinove i Nikolića u ovom programu učestvuju i profesori: Predrag Grujić (klavir), Mirjana Novaković (violina) i Vladimir Vasiljević (klarinet, saksofon), ali i gitarista Saša Jovanović i vokal Natalija Njegušić.

Na programu će se, između ostalih, naći kompozicije Majkl Džeksona, Tine Tarner, Dejvida Bouvija, Britni Spirs ali i muzika EKV, Bajage, Bijelog dugmeta, Parnog valjka, Vlatka Stefanovskog…

„Ars Community“ sa velikim zadovoljstvom, posvećeno i sa ljubavlju uživa u ovoj svojoj priči, iskreno verujući da će svojim angažovanjem zainteresovati mlade da se bave muzikom i spoznaju prednosti školovanja u muzičkim školama.

Koncert ima humanitarni karakter, cenu ulaznice određujete sami kroz dobrovoljni prilog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.