Naslovna Kultura Događaji Rok muzika na Novogodišnjem koncertu u Domu kulture: „Ars Community“ i prijatelji

Rok muzika na Novogodišnjem koncertu u Domu kulture: „Ars Community“ i prijatelji

395
0

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ organizuje 26. decembra humanitarni koncert sastava „Ars Community“ i njihovih prijatelja. Na programu domaća i inostrana rok muzika na akustičnim instrumentima. 

Sastav „Ars Community“ čija su okosnica profesori muzike iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu: Stefan Nikolić (harmonika i vokal) i Vesna Garabantin (violončelo) prirediće u četvrtak 26.decembra od 20 sati u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ Novogodišnji humanitarni koncert.

Suštinska ideja ovog veoma zanimljivog sastava je da se širem auditorijumu kroz sviranje popularne muzike u aranžmanima svojstvenim klasičnoj muzici, sa primesama modernijeg zvuka i uz pomoć moderne tehnologije demonstriraju mogućnosti klasičnih instrumenata i njihova svestranost.

Pored Garbantinove i Nikolića u ovom programu učestvuju i profesori: Predrag Grujić (klavir), Mirjana Novaković (violina) i Vladimir Vasiljević (klarinet, saksofon), ali i gitarista Saša Jovanović i vokal Natalija Njegušić.

Na programu će se, između ostalih, naći kompozicije Majkl Džeksona, Tine Tarner, Dejvida Bouvija, Britni Spirs ali i muzika EKV, Bajage, Bijelog dugmeta, Parnog valjka, Vlatka Stefanovskog…

„Ars Community“ sa velikim zadovoljstvom, posvećeno i sa ljubavlju uživa u ovoj svojoj priči, iskreno verujući da će svojim angažovanjem zainteresovati mlade da se bave muzikom i spoznaju prednosti školovanja u muzičkim školama.

Koncert ima humanitarni karakter, cenu ulaznice određujete sami kroz dobrovoljni prilog.