Naslovna Društvo Rezultati završnog ispita za 227 osmaka u opštini Negotin biće poznati 23....

Rezultati završnog ispita za 227 osmaka u opštini Negotin biće poznati 23. juna

242
0

Nakon trodnevnog testiranja znanja iz srpskog jezika, matematike i pet predmeta na kombinovanom testu, 227  osmaka iz osnovnih škola u opštini Negotin rezultate će znati 23. juna.

Sa jednog od ranijih polaganja završnih ispita u OŠ „Branko Radičević“

Tri meseca onlajn  nastave, samostalno pripremanje učenika za završni ispit, izmenjena pravila popunjavanja testa, novi higijenski uslovi u kojima su učenici rešavali tri dana po 20 pitanja na završnom ispitu pamtiće ovogodišnja generacija osmaka, njih 227 iz naše opštine, kao deo svog školovanja.

Upamtiće i nastavnici koji su se dodatno pripremali da svoje učenike dočekaju u dezinfikovanim učionicama, ubrzanim i izmenjenim pravilima koja su stizala iz resornog ministarstva.

Nakon današnjeg kombinovanog testa koji sadrži pitanja iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije osmaci će moći da odahnu i sačekaju rezultate koji će biti objavljeni 23. juna.

U protekla tri dana na društvenim mrežama i portalima objavljeni su tačni odgovori sa ovogodišnjih testova pa će eventulane žalbe  na broj osvojenih  poena učenici moći da ulože po objavljivanju rezultata.

Uspešno rešen test i ove godine učeniku može doneti maksimalnih 40 poena, a odličan uspeh dodatnih 60 sabiranjem i množenjem bodova iz šestog, sedmog i osmog razreda.

Konačni rezultati ovogodišnjeg završnog ispita biće poznati u nedelju 28. juna.