Naslovna Društvo COVID-19 Revakcinacija AstraZenekom zakazana za 19. maj, a Sputnjikom V odložena do daljeg

Revakcinacija AstraZenekom zakazana za 19. maj, a Sputnjikom V odložena do daljeg

508
0

Revakcinacija građana drugom dozom AstraZeneka vakcinom, prvobitno planiranom za danas, obaviće se u sredu, 19. maja.

Ilustracija, pixabay.com

Zbog kašnjenja je došlo jer iz nadležnog republičkog Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” iz Beograda nisu stigla naručena cepiva za revakcinaciju građana koji su prvu dozu britansko-švedske vakcine AstraZeneka primili pre tri meseca.

Kako saznajemo u Situacionom centru opštine Negotin u zaječarski Zavod za javno zdravlje “Timok” stigao je kontigent ove vakcine neophodan za imunizaciju u Negotinu i ostalim opštinama, koje će dalje biti distribuirane nadležnim zdravstvenim ustanovama.

Vakcina AstraZeneka stići će sutra na negotinski punkt za imunizaciju u Domu penzionera, pa će se revakcinacija građana sa zakazanim terminima za 18. i 19. maj obaviti u sredu 19. maja od 8 do 14 časova, a istovremeno će se na ovom punktu u istom periodu vršiti i revakcinacija građana cepivima Fajzer i Sinofarm.

Od 14 do 19 časova građani koji se nisu prijavili posredstvom eUprave će moći da prime po želji kinesku ili američko-nemačku vakcinu Fajzer – Biontek.

Revakcinacija vakcinom Sputnjik V, ruskog proizvođača, odložena je do daljeg jer ove vakcine trenutno nema u nadležnom Institutu za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” u Beogradu.