Naslovna Ekonomija Rekonstrukcija magistralnog puta samo od Zaječara do Salaša: Za sada bez Negotina

Rekonstrukcija magistralnog puta samo od Zaječara do Salaša: Za sada bez Negotina

1278
0

Državni put I/B kategorije broj 35 između Zaječara i Negotina biće rekonstruisan samo na delu koji pripada zaječarskoj opštini. Za sada nije poznato kada će se raditi i neka od deonica u negotinskoj opštini.

Put Zaječar – Negotin; Foto: Dušan Bogdanović

Iako je asfaltiranje puta od Zaječara prema Negotinu najavljivano pompezno i bilo glavno  predizborno obećanje Negotincima, očigledno da za ovakav poduhvat  – nema para.

Programom poslovanja za 2018. planirani su izvesni radovi na deonici Negotin – Karbulovo, ali kakvi i u kom obimu, za sada nije poznato, bar dok se ne završi procedura javne nabavke, koja, u zavisnosti od interesovanja firmi, eventualnih žalbi i novih rokova, poprilično može da se oduži.

“Programom poslovanja za 2018. godinu planirani su radovi na periodičnom održavanju, sanaciji kolovozne konstrukcije deonice Negotin – Korbulovo u dužini od 7,65 kilometara. Radovi će početi nakon sprovođenja procedure javne nabavke”, kažu za NG portal u JP “Putevi Srbije”.

To, međutim, nije slučaj sa delom puta od Zaječara do Salaša, koji po zahtevu grada Zaječara, finansiraju upravo “Putevi Srbije”.

Naime, radovi na ovoj deonici otpočeli su polovinom jula i trajaće sve do 15. avgusta. Tom prilikom, izvođači radova obaveštavaju sve vozače da će u periodu od 8 do 17 časova vozila biti naizmenično propuštana.

Nažalost, planova za nastavak radova na državnom putu posle Salaša za sada nema. Barem kada je reč o ovoj godini.

Nije put do Negotina i od Negotina prema Kladovu jedini u lošem stanju. Cela Timočka krajina važi za deo Srbije sa izuzetno lošom putnom infrastrukturom u koju, osim periodičnih popravka i krpljenja rupa, niko nije ozbiljno ulagao godinama.

Ipak, ostaje nada da će u narednom periodu nadležni iznaći rešenje i za grad Stevana Mokranjca, koji zbog velikog turističkog potencijala mora da ima kvalitetne drumove i bude dobro povezan.