Naslovna Društvo Rekonstruisan krov na drugoj zgradi negotinskog vrtića

Rekonstruisan krov na drugoj zgradi negotinskog vrtića

190
0

U Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ završeni su radovi na zameni dela krova i oluka na drugoj zgradi vrtića u kojoj se, između ostalih, nalaze jaslice.

Reč je o radovima predviđenim projektom programa podrške sprovođenja mera populacione politike koji sa 4.186.488 dinara finansira Kabinet Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, a sa 738.792 dinara opština Negotin.

 „Završeni su radovi na sanaciji krova, oluka i dela fasade oko krova i oluka koji su stvarali velike probleme u prethodnom  periodu“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

U negotinskoj Predškolskoj ustanovi i prošle godine je u okviru ovog programa zamenjena je stolarija i vrata na istoj ovoj zgradi. Radove je, takođe, finansirao kabinet ministarke bez portfelja i lokalna samouprava sa 11,1 milion dinara.

„Iz opštinskog budžeta izdvojili smo i četiri miliona za rekonstrukciju toaleta i nabavku opreme“, podseća Veličković.

U Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ ističu da im ove investicije i te kako znače, ali da su već pripremili projekte i za naredne.

„Pripremili smo projekat za zamenu stolarije na prvoj zgradi vrtića, izgrađenoj 1971. godine, koja ima jako lošu stolariju. Time bismo regulisati i problem ventilacije i osvetljenja na gornjem spratu, a cilj nam je i da završimo projekat  rekonstrukcije kupatila u jaslicama“, kaže Radmila Madžarević, direktor Predškolske ustanove „Pčelica“ čije usluge poludnevnog i celodnevnog boravka koristi oko 550 mališana.