Naslovna Ekonomija Registracija poljoprivrednih gazdinstava počinje 1. marta

Registracija poljoprivrednih gazdinstava počinje 1. marta

651
0

Novim Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, obnovi registracije kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednih gazdinstava, propisano je da je obnova registracije ove godine obavezna.

Poljoprivredni proizvođači upis, obnovu registracije, ali i prijavu svih promena na imanju mogu da izvrše u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Novi Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, obnovi registracije kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednih gazdinstava definiše da je obnova gazdinstva obavezna, a sve informacije vezane za ovu oblast, ali i novine koju donosi novi pravilnik za 2019. mogu se dobiti u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Negotin, ali i u Opštinskoj upravi, Odeljenju za društvene delatnosti i privredu.

Od marta, kada kreće upis, savetodavci i zaposleni u nadležnim opštinskim službama pomoći će gazdinstvima da iz stanja pasivnog pređu u aktivno, kako bi mogli da koriste sve raspoložive subvencije.

Tim povodom će od 1. marta do 30. aprila predstavnici Opštinske uprave i PSSS Negotin dežurati u periodu od 8 do 13 časova na punktovima u Trezoru i pomagati po potrebi poljoprivrednim proizvođačima da popune neophodne obrasce.