Naslovna Ekonomija Registracija poljoprivrednih gazdinstava počinje 1. marta

Registracija poljoprivrednih gazdinstava počinje 1. marta

459
0

Novim Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, obnovi registracije kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednih gazdinstava, propisano je da je obnova registracije ove godine obavezna.

Poljoprivredni proizvođači upis, obnovu registracije, ali i prijavu svih promena na imanju mogu da izvrše u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Novi Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, obnovi registracije kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednih gazdinstava definiše da je obnova gazdinstva obavezna, a sve informacije vezane za ovu oblast, ali i novine koju donosi novi pravilnik za 2019. mogu se dobiti u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Negotin, ali i u Opštinskoj upravi, Odeljenju za društvene delatnosti i privredu.

Od marta, kada kreće upis, savetodavci i zaposleni u nadležnim opštinskim službama pomoći će gazdinstvima da iz stanja pasivnog pređu u aktivno, kako bi mogli da koriste sve raspoložive subvencije.

Tim povodom će od 1. marta do 30. aprila predstavnici Opštinske uprave i PSSS Negotin dežurati u periodu od 8 do 13 časova na punktovima u Trezoru i pomagati po potrebi poljoprivrednim proizvođačima da popune neophodne obrasce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.