Naslovna Društvo Regionalna planinarska akcija „Kamene kapije – Prerasti u Kanjonu reke Vratne“ 3....

Regionalna planinarska akcija „Kamene kapije – Prerasti u Kanjonu reke Vratne“ 3. septembra

166
0

Planinarsko društvo „Deli Jovan“ i Turistička organizacija opštine Negotin organizuju 3. septembra 12. regionalnu akciju „Kamene kapije – Prerasti u Kanjonu reke Vratne“.

Foto: Jelena Rančić Cvetković

Na kružnoj stazi od 9,7 kilometara, sa usponom od 172 metra planinari i ljubitelji prirode uživaće u nedelju, 3. septembra u predivnoj prirodi Kanjona reke Vratne i kapijama jedinstvenim u svetu.

Početak staze je sa parkinga ispred manastira Vratna odakle se ide do Male kapije, pa kanjonom do Velike kapije. Predviđeno je da se učesnici 12. regionalne akcije „Kamene kapije – Prerasti u Kanjonu reke Vratne“ potom spuste u kanjom do Suve kapije, a odatle u povratku prođu pored Vodene pećine i stazom koju su nekada meštani u letnjim mesecima koristili za pojenje stoke izađu na put ka Ciganskom groblju, i lovištem se spuste na početnu poziciju, kod parkinga ispred manastira Vratna.

Akcija će biti otvorena u 9 sati i 15 minuta, a na stazu se kreće 15 minuta kasnije. Programom ove manifestacije predviđen je zajednički ručak nakon povratka sa staze oko 15 sati i 30 minuta, a posle toga i podela zahvalnica učesnicima akcije, kao i proglašenje najmlađeg i najstarijeg učesnika akcije.

Organizator je Planinarsko društvo „Deli Jovan“, a akciju su pomogli Opština Negotin, Turistička organizacija opštine Negotin, Sportski savez opštine Negotin, Mesna zajednica Vratna, Mesna zajednica Jabukovac i manastir Vratna.