Naslovna Društvo Regata „Reka“ otplovila iz Prahova, na Kusjak stiže Đerdapska regata

Regata „Reka“ otplovila iz Prahova, na Kusjak stiže Đerdapska regata

312
0

Zaljubljenici u reku i zdrave stilove života, učesnici ovogodišnje Regate „Reka“, koja plovi od Starih Banovaca u opštini Stara Pazova, isplovili su juče iz Prahova.

U Prahovo je stiglo više od 20 plovila sa preko 60 nautičara i zaljubljenika u reku, koji plove od Starih Banovaca na maršruti dugoj oko 400 kilometara.

Učesnike ove regate dočekali su predstavnici Turističke organizacije opštine Negotin i mesne zajednice Prahovo koji su gostima iz Srbije, tokom dvodnevnog boravka u kampu, bili domaćini.

„Turistička organizacija opštine Negotin podržava sve one akcije koje promovišu turističke potencijale ovog kraja i Srbije u celini. Ovaj ekološki karavan na pravi način pokazuje lepote našeg kraja, pa smo se trudili da učesnicima Regate „Reka“ pokažemo i ono na šta smo mi ponosni i što je i prva asocijacija na Negotin i Krajinu, kao što su pivnice na primer“, kaže Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin.

Regata “Reka” svoje putovanje započela je u Starim Banovcima u opštini Stara Pazova, odakle se obrela u Požarevcu, Smederevu, Kostolcu do Golupca, Tekije, Kladova, Brze Palanke i Prahova.

„Ovo je prvi put da jedna regata plovi ovim destinacijama na Dunavu. Napravili smo jedan poseban program ove peste po redu Regate “Reka”. Od Prahova nastavljamo nazad kroz Đerdapsku klisuru sve do Starih Banovaca, odakle smo i krenuli”, kaže Saša Tabaković, organizator ove regate.

Negotinski zaljubljenici u reku i u nautički turizam dočekaće u nedelju, 5. avgusta učesnike “Đerdapske regate”, koju organizuje Kajakaški klub iz Tekije.

„Turistička organizacija opštine Negotin organizator je i akcija Veseli spust Timokom i Kusjačke regate, koje plove dužinom od 10 i od šest kilometara promovišući Timok i Dunav, a deo smo i trodnevne Đerdapske regate, koja plovi na relaciji Tekija – Kladovo – Kusjak u dužini od 92 km“, dodaje Dušan Petrović.

Dolazak „Đerdapske regate“ na plažu na Kusjaku očekuje se između 13 i 14 časova.