Naslovna Društvo COVID-19 Redovne kontrole pijaće vode u Borskom i Zaječarskom okrugu

Redovne kontrole pijaće vode u Borskom i Zaječarskom okrugu

174
0

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, preko svojih stručnih službi Centra za higijenu i humanu ekologiju, vršiće redovnu kontrolu vode za piće kod javnih gradskih vodovoda, javnih seoskih vodovoda i drugih javnih vodnih objekata i korisnika Borskog i Zaječarskog okruga.

Zbog proglašenja vanrednog stanje u zemlji a u vezi sa aktuelnom situacijom izazvanom sa COVID-19, po naredbi Štabova za vanredno stanje, gradova i opština Borskog i Zaječarskog okruga, stručne ekipe zavoda vršiće i vanredno uzorkovanja vode za piće.

U Zavodu navode da u potpunosti primenjuju smernice Insitut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović-Batut“ shodno Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

“Nakon uzorkovanja i analiza uzoraka vode za piće, izdavaće se stručno mišljenje specijaliste higijene sa predlogom mera u odnosu na usaglašenost sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, kao i navedenim preporukama za postupanje u vanrednom stanju a u cilju očuvanja zdravlja ljudi”, navode u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru.

U ovoj ustanovi podsećaju da su njihovi kontakt telefoni u slučaju potrebe za uslugom dezinfekcije 063/227 628 i 060/5511 007.