Naslovna Kultura “Red Danger” na “Gitarijadi Vojvodine” u Kisaču

“Red Danger” na “Gitarijadi Vojvodine” u Kisaču

304
0

Negotinska grupa “Red Danger” sa uspehom se predstavila u takmičarskom delu pete po redu “Gitarijade Vojvodine” u Kisaču, na kojoj je trijumfovala čakovečka “Genova”.

„Red Danger“ na „Gitarijadi Vojvodine“; Foto: Milan Marinović

Sa ciljem da promovišu stvaralaštvo i same demo bendove, “Gitarijada Vojvodine” otišla je korak dalje ugovaranjem nastupa na međunarodnim festivalima za pobedničke bendove.

Ova rok manifestacija u Kisaču okupila je ove godine čak 15 demo bendova, za koje je konkurs trajao tri meseca. Među njima i negotinski “Red Danger”, koji se prošle godine sa uspehom predstavio i na “Gitarijadi” u Zaječaru.

Ova negotinska grupa predstavila se svojim autorskim kompozicijama “Vek” i “Suđena”, a nastupila je u sastavu: Mirko Petrović (bubanj), Bratislav Simonović (bas gitara), Saša Vučinić (vokal) i Veljko Ranđelović (gitara).

“Srdačno su nas prihvatili i odličan smo utisak ostavili. Sledeće godine ćemo, verovatno, učestvovati u revijalnom delu. Zadovoljni smo i nastupom i prijemom publike i, svakako, organizacijom. Fenomenalno ozvučenje na bini i spolja „Jan audio team“. Nikad bolji razglas. Bila je i pirotehnika na bini u našem stilu. A najbolji je pobedio”, kaže lider “Red Dangera”, Veljko Ranđelović.

„Red Danger“ na „Gitarijadi Vojvodine“; Foto: Milan Marinović

Prvo mesto pripalo je čakovečkoj “Genovi”. Drugo novosadskom bendu “Two Fingers”, a treće beogradskom “Sanitariumu”.

Zanimljivo je da su novosadski i beogradski bend paralelno učestvovali i na 53. “Gitarijadi” u Zaječaru, na kojoj je “Sanitarium”, po oceni publike, poneo titulu pobednika najdugovečnije rok manifestacije u zemlji.

“Gitarijada Vojvodine”, osmišljena sa ciljem da nakon četiri decenije oživi prvu službenu  gitarijadu  u Vojvodini, održanu 1975. godine, ove godine, na petom svom izdanju, ugostila je i “Ritam nereda”, “Atomsko sklonište”, Yu grupu, slovenački “Achtungband”, kao i Đorđa Davida, ovogodišnjeg promotera zaječarske “Gitarijade”.