Naslovna Ekonomija Rečni saobraćaj preko srpske prevodnice „Đerdapa dva“ zbog remonta rumunske

Rečni saobraćaj preko srpske prevodnice „Đerdapa dva“ zbog remonta rumunske

287
0

Sva prevođenja brodova i brodskih sastava od 7.maja biće obavljana na srpskoj brodskoj prevodnici Hidroelektrane „Đerdap dva“ zbog remonta rumunske prevodnice.

Lučka kapetanija Kladovo obavestila je brodarstva, zapovednike brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, kao i marine,  nautičke klubove i ostale učesnike u plovidbi da će od 7.maja od 7 časova, pa sve dok se ne završe planirani radovi na rumunskoj brodskoj prevodnici, sav rečni saobraćaj preusmeriti na srpsku stranu prevodnice “Đerdap dva” na Kusjaku.

Radovi na rumunskoj brodskoj prevodnici bi trebalo da budu završeni do 5.juna, a dok traju, svi učesnici u plovidbi dužni su da svoju brzinu prilagode opštoj bezbednosti plovidbe i poštuju naloge rukovaoca brodske prevodnice “Đerdap dva”, Inspekcije bezbednosne plovidbe, kao i nadležne u Lučkim kapetanijama Prahovo i Kladovo.

Nadležni upozoravaju da će svaki prekršaj biti sankionisan u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.