Naslovna Društvo Rečka domaćin Festivala vina 16. septembra

Rečka domaćin Festivala vina 16. septembra

2271
0

U selu Rečka kod Negotina u subotu 16. septembra biće održan prvi Festival vina, koji će, očekuje se, okupiti brojne vinogradare i vinare.

Foto: Marija Vukadinović

Festival vina, manifestacija na kojoj će biti predstavljeni najbolji proizvodi domaćih vinarija, organizuju vinari i vinogradari iz Rečke čija su se vina, poslednjih godina, takođe izdvojila u ponudi proizvoda Negotinskog vinogorja.

Festival započinje u 14 časova posetom vinogradu Vinarije Mikić, gde će gosti imati priliku da istraže vinograde i uživaju u degustaciji najkvalitetnijih vina ovog regiona.

„Degustacija uz zakusku i klasičnu muziku obaviće se u našem vinogradu na potesu Vis , sa desne strane nakon odvajanja za put Mokranje – Rečka. Na glavnom putu će biti označena lokacija i mesta za parkiranje. U samom vinogradu nastojaćemo da pružimo nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje vina i kulture“, poručuju u Vinariji Mikić.

U centru Rečke na brojnim štandovima, od 17 časova, brojne vinarije predstaviće svoj asortiman vina i rakije.

„Ovo je prilika za sve prisutne da istraže različita vina iz ovog područja. Za one koji žele da prošire svoje znanje, članovi Vinske akademije će održati „Malu školu vina“, pružajući dragocene informacije i savete o svetu vina“, najavljuju vinari i vinogradari iz Rečke.

Planirana su i predavanja  o istoriji vinogradarstva i vinarstva u Negotinskoj krajini, večera uz klasičnu i starogradsku muziku, ali i razmena iskustva, razgovori o proizvodnji i novim tehnologijama .

Festival vina u selu Rečka, navode organizatori, nije samo vinski događaj već i promocija vinogradarstva i vinarske tradicije u Negotinskoj krajini, sa ciljem da pruži doprinos razvoju ovog kraja koji na vinskoj karti Srbije još uvek nije dovoljno vidljiv.