Naslovna Hronika Reagovanje Policijskog sindikata Srbije: Blaga kazna za napad na negotinskog policijaca

Reagovanje Policijskog sindikata Srbije: Blaga kazna za napad na negotinskog policijaca

574
0

U Osnovnom sudu u Negotinu B.A. (24) iz Negotina osuđen je prvostepenom presudom na ukupno godinu i 10 meseci zatvora, između ostalog i zbog napada na službeno lice.

Zbog napada na policajca I.P. (36) 16. novembra ove godine koji je pokušao da ga spreči da povredi suprugu i tasta, B.A. iz Negotina osuđen je prvostepenom presudom na jedinstvenu kaznu u visini od godinu i 10 meseci zatvora.

Presuđena kazna, smatraju u Policijskom sindikatu Srbije, nije adekvatna učinjenom delu, te je, ističu, samo odraz blage institucionalne kaznene politike.

„Кao što smo i ranije navodili i apelovali, blaga kaznena politika koja se institucionalno sprovodi nad napadačima na policijske službenike, ne vodi nigde drugde nego do ohrabljivanja izgrednika da dalje, bez problema, mogu nastaviti sa ovakvim ili još gorim napadima. Policajci su poslednjih godina postali bukvalno glineni golubovi, mete za napad kada intervenišu kako bi uspostavili narušen javni red i mir, zaštitili žrtve nasilja i prilikom drugih svakodnevnih intervencija. Jedino što može da doprinese poboljšanju te/takve situacije su upravo sankcije, a kao što i iz ovog konkretnog događaja vidimo – adekvatne sankcije izostaju“, reaguje Igor Đurđević, predsednik Policijskog sindikalnog pokreta i predstavnik Policijskog sindikata Srbije u Negotinu.

Policijski službenik I.P, podsećamo, povređen je metalnom štanglom kada je, vraćajući se iz smene ispred Policijske stanice u Negotinu pokušao da spreči B.A. da povredi suprugu, koju je ovaj istukao i ranije, u svom porodičnom domu, zbog čega je ona, sa ocem otišla da ga prijavi u policiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.