Naslovna Politika Reagovanje: Ko se u Negotinu boji opozicije i zašto?

Reagovanje: Ko se u Negotinu boji opozicije i zašto?

3063
0

Učesnici i organizatori protesta “Jedan od pet miliona” u Negotinu reagujući na današnju konferenciju za novinare opštinskih čelnika, oglasili su se saopštenjem za javnost, zbog, kako ističu, kontantnih “izmišljotina i kleveta na račun građana”.

Konferencije za medije, navode učesnici i organizatori antivladinih protesta u Negotinu, širom Srbije su dirigovane iz beogradskih stranačkih centrala.

Oni podsećaju da su nedavno negotinske članice SNS reagovale i osudile nasilje nad ženama, ali da ni reč nisu rekle o slučaju Jutka, kao ni o smrti Andree Bojović na pešačkom prelazu i Stanke Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu.

“I sada poslednji u nizu apsurd  je nekakvo blokiranje Opština u cilju zaštite institucija od opet izmišljenog nasilja opozicije. Do sada u Negotinu nije zabeležen ni jedan incident na protestim šetnjama, inače bi shodno tome bile momentalno, po zakonu, ukinuto pravo na istu. Poštovani čelnici naše Opštine, vi ste odavno blokirali javne institucije i veoma ih dobro štitite, ali od slučajnog zapošljavanja nekoga ko nema člansku kartu SNS, SPS, ili nekog vašeg satelita”, navodi se u ovom saopštenju.

Slobodni građani, učesnici devet protestnih šetnji u Negotinu kažu da su sve ove “blokade širenje straha i okretanje građana jednih protiv drugih”.

“Satanizacijom učesnika protesta “1 od 5 miliona” bacate ljagu na poštene i porodične ljude koje svi vi dobro poznajete, jer nismo svi od juče u ovom gradu, već smo zajedno odrastali istim ovim ulicama na kojima mi danas protestujemo ne bi li povratili dostojanstvo svim građanima naše Opštine, ujedno stvarajući klimu za nastanak sistema koji će biti u službi i naše i vaše dece, svih budućih pokoljenja opštine Negotin i Srbije”, dodaju organizatori i učesnici protestnih šetnji.

Nema razloga, vele oni, da se bilo ko boji opozicije, te zato pozivaju građane da se udruže i izgrade sistem “u kome će svi biti uvažavani bez obzira na političke razlike”.