Naslovna Hronika Razbijen auto u centru Negotina

Razbijen auto u centru Negotina

2807
0

Skoro da su svakodnevne vesti o isključenju vozača pod dejstvom alkohola sa negotinskih kolovoza. Nedavno je sankcionisan čak i mladić koji je vozio alkoholisan, a sa probnom dozvolom, kao i devojka koja je, takođe, upravljala vozilom u alkoholisanom stanju.

Svedoci smo i da su česta parkiranja na nedozvoljenim mestima, pa čak i na pešačkim prelazima. O vandalizmima tek da ne govorimo jer poslednjih godina učestalo beležimo polomljena mlada stabla, klupe, kante za smeće.

Na udaru obesnih je sve češće i imovina građana. Naš sugrađanin, Dejan Milićević ostao je noćas u centru Negotina, u neposrednoj blizini Banke Intese, bez šoferšajbne koju mu je divljački, skačući po automobilu, polomila grupa momaka.

„Čuo sam buku i lomljavu noćas. Auto je parkiran na osvetljenom delu, na parkingu. Bilo ih je više. Skakali su po automobilu, ulubili lim, razbili šoferšajbnu. Još se na njemu vide otisci različite obuće“, kaže naš sugrađanin koji je pozvao eventuelne svedoke da mu je jave, a incident uredno prijavio nadležnoj policijskoj stanici.

Stanari u tom delu grada kažu da već mesecima skoro svako veče, kad se kafići i klubovi zatvore, ne mogu da spavaju od omladine, koja „peva“, svađa se, a često i potuče. Navode da je slično i u drugim delovima grada i da se čini da na njihove apele ne reaguje niko.

Kažu i da se skoro svaku noć  na ulicama održavaju „prave trke“, što automobila, što motora, uz obavezno turiranje, davanje gasa i škripu guma.