Naslovna Društvo Ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca iz Topole posetili Negotin

Ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca iz Topole posetili Negotin

781
0

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Topola posetili su u subotu Negotin i na spomen obeležje poginulima od 1991. do 1999. položili venac.

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Topola u prisustvu Milice Stanišić, načelnice Opštinske  uprave i Biljane Radivojević, pravnog savetnika u boračkoj službi opštine Topola, kao i predsednika republičkog udruženja, Jovice Pavlovića posetili su i Negotin gde su se sastali sa predstavnicima negotinske organizacije ratnih vojnih invalida, koju je predvodio predsednik Slavej Bogdanović.

Članovi ovog udruženja i porodice poginulih boraca iz Topole položili su venac na spomenik poginulima u ratovima i ratnim dejstvima od 1991. do 1999. opštine Negotin odajući im počast za žrtve koje su podneli.

„Naš savez broji 53 udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca sa oko 2.500 članova. Neka udruženja rade više, neka manje, ali ono bih želeo je da pohvalim Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je zadnjih godina pokazao interesovanje i pažnju i prema organizacijama poput naših koji su manje brojnije, a ne kao ranijih godina kada se sve svodilo na Beograd, Niš i još neke gradove, a svi ostali nisu postojali. Sada je situacija drugačija, na konkursima prolaze i projekti manjih organizacija. Pored skorašnje promene zakona koji je doneo i neke pohvalne novine postoje tu još neke stvari koje bi trebalo da se promene, a u ministarstvu su pokazali rešenost da to urade, pa u proceduri imamo i izmene novog zakona“, kaže Jovica Pavlović, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije.

Udruženje iz Topole, rekao je u ime domaćina Boban Stingić, prvo je posetilo negotinsku organizaciju i pokazalo interes za rešavanje zajedničkih problema u oblasti ostvarivanja prava ratnih vojnih invalida, ali i porodica poginulih.

„Na predlog našeg udruženja Komisija za utvrđivanje naziva ulica, trgova i drugih delova naseljenog mesta, čiju je odluku podržalo i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, nekim od ulica koje nisu imale nazive dala je imena naših poginulih drugova Branka Petrikića, Nenada Barbulovića, Olivera Taricića, Dragana Daničića, Đorđa Nikolića, Srbe Milosavljevića, Dragana Petrovića, Dragiše Nikića, Dragoslava Milosavljevića, Gorana Radovanovića, Radeta Jovanovića, Dragana Grebića, Marinka Knezovića, Marka Bradare, Lazara Simića”, dodao je Stingić.