Naslovna Društvo COVID-19 Raste broj obolelih u opštini Negotin: Među obolelima i beba stara 40...

Raste broj obolelih u opštini Negotin: Među obolelima i beba stara 40 dana

4013
0

Na osnovu obrađenih PCR i antigen testova koji su dostavljeni Zdravstvenom centru Negotin zabeleženo je još 29 novoobolelih od zarazne bolesti kovid-19. Među obolelima i jednomesečna beba kao i trogodišnje dete.

Iz niške laboratorije “Vatreno oko” od 18 PCR nalaza čak 50 odsto, odnosno 9 uzoraka pozitivno je na prisustvo virus korona. Od 32 antigen testa koja su uzorkovana u negotinskoj laboratoriji Doma zdravlja pozitivna su 62,5 odsto, odnosno ukupno 20 testova.

Među novozaraženima je 19 žena od 11 do 77 godina i desetorica muškaraca od kojih najmlađi ima 40 dana, a ostali od 17 do 77 godina.

“Beba stara 40 dana primljena je noćas u tri časa na odeljenje dečje bolnice sa temperaturom koju je imala i prethodnog dana. Beba je testirana antigen testom koji je pokazao pozitivan rezultat, a nakon ukazane lekarske pomoći transportovana u Niš gde je hospitalizovana na kovid odeljenju Dečje bolnice.  Trogodišnje dete koje je prethodnog dana testirano zbog visoke temperature i dijareje i koje je takođe pozitivno u međuvremenu se dobro oseća, terapijski je zbrinuto i na kućnom je lečenju”,  kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Osim jednomesečne bebe, svi oboleli su na kućnom lečenju i u izolaciji. Dvoje naših sugrađana se oporavilo, tako da je trenutno u opštini Negotin 179 aktivno pozitivnih.

Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice je hospitalizovano sedam pacijenata sa bronhopneumonijom, jedan je PCR negativan, jedan je pozitivan, ali je ostao na lečenju, a za pet pacijenata se čeka rezultat PCR testa.

U opštini Negotin poslednjih dana sa povećanim testiranjem građana raste broj obolelih. Među njima ima i prosvetnih, zdravstvenih, radnika u javnim službama, privrednim i privatnim kolektivima, ali i 11 dece školskog uzrasta od 10 do 17 godina.