Naslovna Društvo COVID-19 Raste broj obolelih u opštini Negotin: Među obolelima i beba stara 40...

Raste broj obolelih u opštini Negotin: Među obolelima i beba stara 40 dana

3972
0

Na osnovu obrađenih PCR i antigen testova koji su dostavljeni Zdravstvenom centru Negotin zabeleženo je još 29 novoobolelih od zarazne bolesti kovid-19. Među obolelima i jednomesečna beba kao i trogodišnje dete.

Iz niške laboratorije “Vatreno oko” od 18 PCR nalaza čak 50 odsto, odnosno 9 uzoraka pozitivno je na prisustvo virus korona. Od 32 antigen testa koja su uzorkovana u negotinskoj laboratoriji Doma zdravlja pozitivna su 62,5 odsto, odnosno ukupno 20 testova.

Među novozaraženima je 19 žena od 11 do 77 godina i desetorica muškaraca od kojih najmlađi ima 40 dana, a ostali od 17 do 77 godina.

“Beba stara 40 dana primljena je noćas u tri časa na odeljenje dečje bolnice sa temperaturom koju je imala i prethodnog dana. Beba je testirana antigen testom koji je pokazao pozitivan rezultat, a nakon ukazane lekarske pomoći transportovana u Niš gde je hospitalizovana na kovid odeljenju Dečje bolnice.  Trogodišnje dete koje je prethodnog dana testirano zbog visoke temperature i dijareje i koje je takođe pozitivno u međuvremenu se dobro oseća, terapijski je zbrinuto i na kućnom je lečenju”,  kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Osim jednomesečne bebe, svi oboleli su na kućnom lečenju i u izolaciji. Dvoje naših sugrađana se oporavilo, tako da je trenutno u opštini Negotin 179 aktivno pozitivnih.

Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice je hospitalizovano sedam pacijenata sa bronhopneumonijom, jedan je PCR negativan, jedan je pozitivan, ali je ostao na lečenju, a za pet pacijenata se čeka rezultat PCR testa.

U opštini Negotin poslednjih dana sa povećanim testiranjem građana raste broj obolelih. Među njima ima i prosvetnih, zdravstvenih, radnika u javnim službama, privrednim i privatnim kolektivima, ali i 11 dece školskog uzrasta od 10 do 17 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.