Naslovna Društvo RASPORED NASTAVE: Bez promena u opštini Negotin, drugi model u Knjaževcu, Boru,...

RASPORED NASTAVE: Bez promena u opštini Negotin, drugi model u Knjaževcu, Boru, Zaječaru i Sokobanji  

957
0

Učenici osnovnih i srednjih škola negotinske opštine od ponedeljka 20. septembra na nastavu dolaze po prvom modelu organizacije nastave.

Ilustracija, pexels.com

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, a u skladu sa odlukama Kriznog štaba,  doneo je odluku da od ponedeljka 20. septembra po drugom modelu, kobinovanom nastavu organizuje za učpenike sedmog i osmog razreda u devet opština Srbije, među kojima su i škole u opštini Knjaževac.

Kombinovana nastava, odnosno drugi model nastave primenjivaće se od ponedeljka i u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, među kojima su i Bor, Zaječar i Sokobanja.

Treći model organizacije vaspitno obrazovnog rada, onlajn nastava, primenjivaće se u osnovnim i srednjim školama u osam opština Srbije.

Negotinske osnovne i srednje škole po odluci Tima za praćenje i koordinisanje preventivnih mera i dalje rade po prvom modelu organizacije nastave.

Odluka koja je stigla školama iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja daje uputstvo da ukoliko se radi o odeljenjima sa više od 17 učenika, a evidentiraju se dva obolela đaka, to odeljenje se deli na dve grupe i nastava se odvija po drugom kombinovanom modelu nastave, što praktično znači da grupe naizmenično po danima pohađaju nastavu. Ako odeljenje ima 16 ili manje učenika, a evidentiraju se tri obolela učenika, samo ta grupa prelazi na treći model organizacije nastave u trajanju od deset dana.

Tim za praćenje  i koordinisanje primene preventivnih mera novi presek stanja u školama Srbije i nove odluke doneće 23. septembra.