Naslovna Društvo Raspored bogosluženja u negotinsкim hramovima za božićne praznike

Raspored bogosluženja u negotinsкim hramovima za božićne praznike

1302
0

Tokom božićnih praznika sva bogosluženja biće služena u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, dok će se tradicionalno nalaganje badnjaka obaviti u portama obe negotinske svetinje. Svečano i u Manastiru Bukovo.

U subotu, 6. januara, na Badnji dan, sveštenstvo i zainteresovani građani u 9 časova krenuće po badnjak. Večernje bogosluženje počeće u 16 časova u  Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice.

Prvo nalaganje badnjaka biće obavljeno u porti stare negotinske crkve u 17 časova, a 15 minuta kasnije i u porti Crkve Svete Trojice, u kojoj se trenutno vrše radovi na restauraciji živopisa i poda.

U ponoć u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice biće služena ponoćna liturgija, a na Božić, 7. januara Božićna liturgija u ovom hramu počinje u 8 sati i 30 minuta.

U ovom hramu će svete liturgije sa početkom u 8 sati biti služene i na drugi dan Božića, 8.januara na dan Sabora Presvete Bogorodice, kao i 9. januara kada obeležavamo Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

U Manastiru Bukovo na Badnji dan Liturgija će biti služena u 7 sati i 30 minuta, Veliko bdenije je u 16 časova, a nalaganje badnjaka u 18 sati.

U ponoć će u Manastiru biti služena praznična Božićna liturgija. Prvog dana Božića, 8. januara na dan Sabora Presvete Bogorodice i za praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, 9. januara, liturgije u Manastiru Bukovo počinju u 8 sati.