Naslovna Društvo Raspored bogosluženja u Manastiru Bukovo za januar

Raspored bogosluženja u Manastiru Bukovo za januar

972
0

U susret brojnim praznicima u januaru, od Badnjeg dana, Božića do Nove godine, Bogojavljenja, Jovanjdana, Krstovdana i Svetog Save, objavljujemo raspored bogosluženja u Manastiru Bukovo kod Negotina.

U Manastiru Bukovo na Badnji dan, 6. januara sveta liturgija biće služena u 7 sati i 30 minuta, Beliko bdenije u 16 časova, a nalaganje badnjaka je u 18 sati. U ponoć (ponedeljak na utorak) na Božić počinje i sveta božićna liturgija.

Sabor Presvete Bogorodice i Sveti prvomučenik arhiđakon Stefan, 8. i 9. januara biće obeleženi liturgijama koje počinju u 8 časova.

Služba za Obrezanje Gospodnje, Svetog Vasilija i Novu godinu biće služena u utorak, 14. januara u 8 sati, kao i nedeljna i bogosluženja za Bogojavljenje (19. januar), Sabor Svetog Jovana Krstitelja (20. januar), Svetog Savu (27. januara) i Časne verige Svetog apostola Petra (29. januara).

Liturgije u Manastiru Bukovo u 7 sati i 30 minuta biće služene na Krstovdan (18.januar), Svetog Antonija Velikog (30. januar) i Svetog Atanasija Velikog (31. januar).

Večernja služba se u ovoj negotinskoj svetinji organizuje svakodnevno od 17 časova i 30 minuta.