Naslovna Politika Izbori 2022. Raspisani lokalni i parlamentarni izbori: Predate prve liste; počelo prikupljanje potpisa

Raspisani lokalni i parlamentarni izbori: Predate prve liste; počelo prikupljanje potpisa

600
0

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije raspisao lokalne, a Aleksandar Vučić, vanredne parlamentarne izbore za 3. april.

Izbori za gradske skupštine biće održani u Beogradu i Boru, a za skupštine opština u Kladovu, Majdanpeku, Knjaževcu, kao i u Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci, Lučanima, Medveđi, Bajinoj Bašti, Doljevcu, Kuli i Sečnju.

„Želim svima uspešnu kampanju, da sve protekne u demokratskoj i fer atmosferi i da se građani izjasne kako vide budućnost Srbije i kome daju najveće poverenje“, poručio je Dačić i dodao da će početkom marta, odnosno 90 dana pre isteka mandata, biti raspisani i izbori za predsednika Srbije.

Vanredne parlamentarne izbore za 3. april raspisao je u utorak, 15. februara i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji je pozvao građane da učestvuju na izborima, da “kao zemlja pokažemo svoj demokratski kapacitet i koliko je važno da prihvatimo planove i programe za budućnost”.

U večernjim satima članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke su već počeli sa prikupljanjem potpisa, a u Knjaževcu i Boru su sinoć predate i prve liste za lokalne izbore koji se 3. aprila održavaju u tim sredinama.

Listu sa 28 kandidata za odbornike predala je jutros i Srpska napredna stranka u Kladovu, u kojem se, takođe, održavaju lokalni izbori, a u toku je predaja liste Srpske napredne stranke u Majdanpeku.

Kako saznajemo i naprednjaci u Negotinu su prikupili planirani broj potpisa za listu za narodne poslanike ove stranke.

Potpise podrške u Negotinu prikupljaju danas Socijalistička partija Srbije, u prostorijama svoje stranke u zgradi nekadašnjeg komiteta, kao i Srpska radikalna stranka u svojoj kancelariji u Ulici JNA 10, na spratu.

U četvrtak, 17. februara potpise podrške listi “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” prikupljaju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka od 9 do 16 časova u prostorijama Narodne stranke u Ulici Vojvode Mišića 11.