Naslovna Društvo Raspisani konkursi za upis u vojne škole

Raspisani konkursi za upis u vojne škole

633
0

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurse za upis nove generacije kadeta i učenika u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, vojne gimnazije i srednje stručne vojne škole.

Foto: Ivan Mitrović

Konkursi za prijem učenika u vojne gimnazije, srednje stručne vojne škole kao i kadeta za upis u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije otvoren je do 31. marta.

Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.

Pravo upisa u srednje stručne vojne škole i vojne gimnazije imaju kandidati rođeni 2005. ili kasnije koji su završili peti, šesti i sedmi razred i prvo polugodište osmog i postigli najmanje vrlodobar uspeh.

Vojna akademija prima srednjoškolce rođene 2000. i kasnije na osnovne akademske studije na studijskim programima:

  • Кopnena vojska;
  • Tehnološko inženjerstvo materijala i zaštite;
  • Vojnoelektronsko inženjerstvo;
  • Vojnomašinsko inženjerstvo;
  • Vojno vazduhoplovstvo;
  • Vojnosaobraćajno inženjerstvo i
  • Logistika odbrane.

Na integrisane akademske studije medicine na Medicinskom fakultetu VMA primaju se kandidati rođeni 2001. i kasnije koji su završili gimnaziju, srednju školu zdravstvene ili veterinarske struke u trajanju od četiri godine ili pohađaju četvrti razred tih škola i imaju najmanje vrlodobar uspeh.

Кandidati podnose prijavu teritorijalnom organu Regionalnog centra Ministarstva odbrane u opštini Negotin za zainteresovane iz Negotina, u Kladovu za one sa prebivalištem u toj opštini, u Majdanpeku za Majdanpečane i u Boru za kandidate koji žive na teritoriji Grada Bor.

Detalje o konkursu za upis u vojne škole možete pogledati na OVOM linku. Za bliže informacije kontakt telefon je  030/422 388.