Naslovna Hronika Raspisana poternica za Negotincem koji je na benzinskoj pumpi radniku pretio bombom

Raspisana poternica za Negotincem koji je na benzinskoj pumpi radniku pretio bombom

3773
0

Policija intenzivno traga za A.P. (23) iz Negotina koji je nedavno u ranim jutarnjim satima na benzinskoj pumpi Šeik Petrol na ulazu Negotin pretio bombom jednom od zaposlenih.

Incident se dogodio 12. avgusta oko tri sata ujutru kada je A.P. zbog ranijih nesuglasica došao na pumpu i radniku N.J. pretio štafcigerom.

„Imao sam ranije sa njim konflikt u kafiću kad sam mu skrenuo pažnju na nepristojno ponašanje prema nekim mojim drugaricama. Na pumpu je prvo došao sa šrafcigerom i pretio mi njime. Rekao sam mu da ću zvati policiju, pa je otišao, ali se posle dva sata vratio. Iz džepa je izvadio bombu i pretio da će je aktivirati. Kad je policija stigla, bombu nisu pronašli jer su je ovi sakrili. Priveli su ih i pustili, a bomba je oko osam časova nađena u cevki za vodovod“, kaže N.J.

U Višem javnom tužilaštvu saznajemo da je A.P. u bekstvu i da je za njim raspisana potraga. Bomba koju je sakrio na pumpi pripada minsko eksplozivnim sredstvima čije je držanje i nošenje građanima zabranjeno.

Tužilaštvo je od Zavoda za sudsku medicinu u Nišu zatražilo veštačenje ove eksplozivne naprave, a od Ministarstva unutrašnjih poslova i tačnu kategorizaciju bombe.