Naslovna Društvo Raspisana četiri javna konkursa za ekološke projekte gradova i opština

Raspisana četiri javna konkursa za ekološke projekte gradova i opština

251
0

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je danas četiri javna konkursa, kroz koje je obezbeđeno ukupno 1,25 milijardi dinara za ekološke projekte gradova i opština.

Konkursi Ministarstva zaštite životne sredine odnose se na zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, ložišta u domaćinstvima, za pošumljavanje i ozelenjavanje, kao i za čišćenje divljih deponija.

“Konkurse raspisujemo četvrtu godinu zaredom, a za ovu godinu obezbedili smo dva puta više sredstava u odnosu na 2023. godinu, kako bismo još brže i efikasnije radili na merama koje daju dobar rezultat. Očekujem da ćemo i ove godine imati uspešnu saradnju sa lokalnim samoupravama, kako bismo doprineli boljem stanju životne sredine za sve naše građane, rekla je Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine i pozvala lokalne samouprave da i na konkursima za 2024. godinu “kandiduju kvalitetne projekte, jer se njihovom realizacijom utiče na bolji kvalitet života građana”.

Ministarstvo je za realizaciju ova četiri konkursa obezbedilo 1,25 milijardi dinara, od toga 800 miliona dinara za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, 130 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima, 200 miliona dinara za pošumljavanje i ozelenjavanje i 120 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

Lokalne samouprave mogu da dostave konkursnu dokumentaciju Ministarstvu zaštite životne sredine do 29. januara.