Naslovna Hronika Raspisan konkurs za vatrogasce: 20 mesta u istočnoj Srbiji, od kojih jedno...

Raspisan konkurs za vatrogasce: 20 mesta u istočnoj Srbiji, od kojih jedno u Negotinu

1147
0

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 300 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Foto: Igor Mitrović

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, od kojih jednog polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Negotin, sedam za Bor, tri za Donji Milanovac i jednog za  potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Majdanpek.

Vatrogasno-spasilački bataljon Zaječar ima potrebe za prijem pet polaznika, a Vatrogasno-spasilačko odeljenje Knjaževac za tri.

Pravo učešća na konkursu imaju osobe koje su državljanini Srbije, najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs i da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa.

Kandidati moraju da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije, a ako je nemaju dužni su da polože ispit za nju u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Takođe, moraju da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti, kao i da za ne nemaju bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na konkurs mogu da se prijave i učenici koji pohađaju završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 1. jula dostave overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Prijave se do 25. maja podnose policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a izbor za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.