Naslovna Kultura Raspisan konkurs za učešće na Festivalu mladih pesnika u Zaječaru

Raspisan konkurs za učešće na Festivalu mladih pesnika u Zaječaru

142
0

Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru raspisala je konkurs za učešće na 36. Festivalu mladih pesnika.

Zainteresovani za učešće na 36. Festivalu mladih pesnika u Zaječaru do 10. maja bi trebalo da dostave ciklus od deset neobjavljenih pesama, umnožen u četiri primerka na adresu Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar, Ulica Timočke bune 16, 19000 Zaječar i sa naznakom „za Festival mladih pesnika“.

Uz prijavu i ciklus pesama neophodno je da se u posebnoj koverti dostavi i rešenje šifre.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju pesnici do 30 godina starosti koji pišu na srpskom jeziku a nemaju objavljenu knjigu.

Pesnici čije radove odabere Umetnički savet Festivala stiču pravo učešća na 36. Festivalu mladih pesnika  koji će se održati od 26. do 28. maja u Zaječaru. Laureat Festivala stiče pravo na objavljivanje knjige, a rukopisi se ne vraćaju, navode u zaječarskoj ustanovi kulture.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu da pozovu na broj 019/425-426 ili elektronskom poštom na: [email protected] ili [email protected]