Naslovna Kultura Raspisan konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi

Raspisan konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi

244
0

Organizacioni odbor Gitarijade raspisao je konkurs za učešće demo bendova na ovogodišnjem 53. rok festivalu koji će u Zaječaru biti održan od 27. do 29. juna.

Red Danger iz Negotina na prošlogodišnjoj Gitarijadi; foto: Ivan Mitrović

Konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi otvoren je do 1. juna. Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje.

Neohodno je da elektronskim putem, popune obrazac na zvaničnom sajtu Gitarijade i  prilože snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg).

Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade.

Organizatori navode da će lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biti objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade.

Stručna komisija, sastavljena od tri člana koju će obrazovati suorganizator Gitarijade, odabraće od prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove konkursa one koji će tokom maja i juna učestvovati na Mini Gitarijadama.

Deset izabranih bendova takmičiće se na 53. Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 27. i 28. juna, a najbolji i u finalu 29. juna.